Klara Švraka otišla u mirovinu

U školi u Nedešćini emotivan oproštaj od bivše ravnateljice

0
Klara Švraka (foto: arhiva)
Klara Švraka (foto: arhiva)

"U petak, 19. travnja bio je jako emotivan dan u školi za svih. Naša dugogodišnja ravnateljica Klara Švraka posljednji je put ušla u učionice i veoma se emotivno oprostila s učenicima. Ne mogavši suspregnuti suze, zaželjela je svim učenicima puno uspjeha u školi i u budućem životu", objavili su iz Osnovne škole "Vitomir Širola Pajo" na svojim internetskim stranicama. 

Naime, toga dana, poslijepodne se na oproštaju s ravnateljicom okupio cijeli kolektiv. U kratkom i veoma emotivnom obraćanju bivša ravnateljica obratila se prisutnima.

"Od prvoga dana kada sam ušla u ovu školu, 15. travnja 1996. osjetila sam da ću se ovdje osjećati posebno. Tako je i bilo, škola je postala moj drugi dom - ponekad sam više bila u školi, nego kod kuće, a svi vi moja obitelj za koju ću ostati vezana neraskidivim nitima. Osjećam izuzetno zadovoljstvo i ponos što sam upravo ja bila vaša ravnateljica. Iako je i među nam bilo ponekih nesuglasica, uspjeli smo riješiti sve probleme i stvoriti jednu divnu atmosferu zajedništva i povezanosti. Ne želim da danas budemo tužni, iako je teško zatomiti suze, želim da slavimo vrijeme koje smo proveli zajedno. Neka se naši putevi razdvoje, ali ne i naša sjećanja. Jer u mom srcu ćete ostati zauvijek, dragi moji prijatelji.", kazala je ravnateljica, inače profesorica francuskog i talijanskog jezika, a čiji je hobi decoupage.

'Vratite se makar na kratko u ovo naše nemirno more'

Svaki je djelatnik dobio od ravnateljice kuvertu s posebnom porukom i malim suvenirom. U ime djelatnika, sada već bivšoj ravnateljici, a koju je naslijedila Diana Franković, obratila se učiteljica Ksenija Knapić poručivši:

"Neočekivano i naglo ste odlučili otići u mirovinu. Da budemo iskreni, ostali smo zatečeni i iznenađeni. Još nismo došli k sebi i ne vjerujemo da od ponedjeljka biše nećete biti fizički prisutni u našim školama. Napuštate naš brod i mjesto kapetanice i odlazite zasluženo na dugotrajni odmor. Ako ponekad poželite i dosadi vam životna monotonija, vratite se makar na kratko u ovo naše nemirno more. Bili ste nam uvijek na pomoći, potpora u svim trenucima, razumjeli ste sve naše probleme, jednom rječju bili ste, što je najvažnije čovijek. Želimo Vam da u daljnjem životu plovite mirnim morem, odmorite se, zaslužili ste. Vjerujemo da Vam ne moramo slati pozivnicu da nas posjetite, vrata škole i naša srca su širom otvorena, tu smo, čekamo Vas. Vaš zahvalni kolektiv."

Nakon toga se nastavilo druženje uz glazbu i ples.  

Ravnateljica je na internetskim stranicama škole objavila i službeno, oproštajno obraćanje, koje prenosimo u nastavku.

'Nedostajat ćete mi jer ste bili moja velika obitelj'

"Dragi učenici, roditelji, poštovani kolege i suradnici, na kraju mog radnog vijeka, nakon 39 godina rada u obrazovanju i 28 godina na funkciji ravnateljice OŠ 'Vitomir Širola-Pajo' Nedešćina došlo je vrijeme za moj veliki odmor i odlazak u mirovinu. Osjećam iskrenu i ljudsku potrebu zahvaliti se svima vama na suradnji tijekom svih ovih godina.

Hvala vam svima na nesebičnoj podršci, uvažavanju, povjerenju i poštovanju koje ste mi pružali. Radila sam s izuzetnim zadovoljstvom, neizmjerno zahvalna što imam privilegiju raditi posao koji volim, u struci za koju sam se školovala; sretna što sam se svaki dan mogla buditi s osmijehom na licu jer me čekao posao koji me ispunjavao i ostvarivao kao osobu.

Trudila sam se posao ravnateljice škole obavljati savjesno i odgovorno imajući uvijek u vidu dobrobit učenika i svih ostalih dionika odgojno-obrazovnog rada jer mi je najvažniji cilj bio stvoriti školu u kojoj će se u prvom redu učenici, ali i svi ostali koji rade u školi osjećati sigurno i zadovoljno.

Godine provedene u OŠ 'Vitomir Širola-Pajo' Nedešćina ostat će mi u trajnom sjećanju zbog svih vas i svih projekata i zadataka koje sam ostvarila zajedno s vama. Iznimno sam ponosna na sve vas, bivše i sadašnje učenike, roditelje i kolege učitelje s kojima sam provela sve ove nezaboravne godine. Nedostajat ćete mi jer ste bili moja velika obitelj i zato ćete uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Želim vam svako dobro, puno uspjeha u školi, u radu i vašem privatnom životu", napisala je ravnateljica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa