Noć knjige u Gradskoj knjižnici

Na druženjima uz knjigu sudjelovalo stotinjak Labinjana svih uzrasta

0
U Noći knjige u Gradskoj knjižnici Labin
U Noći knjige u Gradskoj knjižnici Labin

Trinaesta Noć knjige, manifestacija koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje održana je i u Gradskoj knjižnici Labin povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige.

Na druženjima uz knjigu, čitanje, stvaranje i učenje u Noći knjige u Gradskoj knjižnici Labin sudjelovalo je stotinjak naših sugrađana svih uzrasta.

Uvertira u program bilo je druženje sa šestašima labinskih osnovnih škola koji su u pratnji svojih učiteljica i knjižničarke posjetili Knjižnicu 22. i 23. travnja te sudjelovali u edukativnoj, interaktivnoj igri posvećenoj 150. obljetnici rođenja književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Učenici su rješavajući Bingo izazov "Malik Tintilinić, Kosjenka, Hlapić, Stribor, Regoč – kako to oni žive u knjižnici?" istraživali književni opus ove istaknute književnice te proširili svoja znanja o knjižnicama. Najbrži i najsnalažljiviji osvojili su i prigodne nagrade.

U poslijepodnevnim satima na edukativno-kreativnoj radionici "Čitamo i stvaramo" s mališanima od 4 do 6 godina i njihovim roditeljima obilježen je i Dan planeta Zemlje. Na Dječjem odjelu, kroz zabavnu i poučnu aktivnost, djeca su istražila kako možemo doprinijeti očuvanju našeg dragocjenog planeta. Knjižničarka Ana pročitala im je prigodnu slikovnicu "Kristofor i bicikl" o zamorcu Kristoforu kojem roditelji poklanjaju reciklirani bicikl što ga potiče da i sam pokuša iskoristiti stare predmete na maštovit način. Poput Kristofora, i okupljena su se djeca sa svojim roditeljima odlučila okušati u recikliranju. Reciklirali su tako staru kartonsku kutiju čaja i pretvorili je u posve novu ukrasnu kutijicu.

Cjelodnevnom šušuru u Gradskoj knjižnici pridonijelo je i gostovanje putopisca Hrvoja Jurića koji je u društvu svojih vjernih pratitelja, Ene i Maxa, predstavio četvrtu knjigu „Put sjevera“.

Zanimljivo multimedijalno predavanje o putovanju električnim biciklom od Osla do Nordkappa oduševilo je labinsku publiku. Kako navodi autor, nakon 45 dana putovanja na ekstremnim temperaturama, električnim biciklom sa svojim je psima prešao 2100 kilometara Norveške, zimi. Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici. Zajedno su prolazili preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove da bi stigli do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom. Ova zahtjevna ekspedicija bila je ujedno i posljednji Jurićev projekt ovakvoga tipa. Kako je najavio, slijedi putovanje na Island, a posebno će se posvetiti snimanju dokumentarnih filmova.

Veliki broj građana posjetio je i Tržnicu knjiga u holu Knjižnice koja traje sve do petka te svi zainteresirani još uvijek stignu pronaći svoju knjigu za samo jedan euro.

Noć knjige Gradska knjižnica Labin zaokružit će u petak, 26. travnja svečanim proglašenjem ovogodišnjih laureata natječaja za dječju kratku priču „Pikun“ koje će se održati u polivalentnoj dvorani Knjižnice s početkom u 17.30 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa