RUKOMETAŠICE RUDARA 2 PRVAKINJE 3. HRL ZAPAD

Laris Mujkić: Nema straha za budućnost ženskog rukometa

0
Rukometašice Rudara 2 u subotu će dobiti pehar za prvo mjesto
Rukometašice Rudara 2 u subotu će dobiti pehar za prvo mjesto

Rukometašice Rudara 2 osvojile su naslov prvakinja Treće HRL Zapad kolo prije kraja prvenstva. Ekipa Senie iz Senja nije se pojavila na utakmici u Labinu u pretposljednjem kolu te su rukometašice Rudara upisale nova dva boda. Uoči posljednjeg kola Rudar ima četiri boda viška u odnosu na Zamet 2 s kojim igra u subotu od 15 sati u Rijeci. Utakmica je to koju treba odigrati i na kraju podignti zasluženi pehar.

- Utakmicu ćemo odigrati bez opterećenja, a povjerenik je već najavio dolazak na utakmicu te će nam predati pehar. Žao mi je zbog djevojaka što nismo igrali protiv Senije jer su se spremale proslaviti naslov sa svojim navijačima, počeo je priču trener Rudara 2 Laris Mujkić.

Nakon nekoliko dobrih trećeligaških sezona došlo je vrijeme i za osvajanje naslova.

- Ne mogu reći da smo očekivali naslov, ali smo se dogovorili uoči početka sezone da ćemo se boriti za prvo mjesto te da je već vrijeme da budemo prvi. Stvari su se poklopile u nekim utakmicama i uspjeli smo. Pobjeda nad Omišljem je bila prekretnica, dodao je Mujkić koji je pohvalio sve svoje igračice.

- Najviše djevojaka je 2008. i 2009. godište, njih par je starijih 2005. i 2006.  i one su vukle. Neke igračice su prvi puta odigrale seniorske minute i vidjele su da mogu. Sezona je bila dobra, svi smo zadovoljni i ja sam izuzetno ponosan na ekipu, igru i zalaganje koje su pokazale, poručio je trener Rudara 2.

Hoće li druga ekipa Rudara 2 ići u viši rang, odnosnu Drugu HRL koju su izborile, to se još nezna. Viši rang nosi i veće troškove, što znatno povećava budžet jer prva ekipa igra Prvu HRL. Annika Marić, Adriana Benazić, Ema Osmić te Lucija Basanić koje su podnijele i najveći teret, treniraju s prvom ekipom i već mogu igrati, no u borbi za prvoligaški ostanak teško je dobiti veću minutažu.

- Pritisak je prevelik kada se bori za ostanak, ali ako prva ekipa ostane u prvoligaškom društvu, bit će lakše. Straha za budućnost nema, jer osim igračica 2008. i 2009 koje su gotovo pa i prerasle ovu ligu, već imamo i 2010. godište. Velika je razlika između Druge i Treće lige, jednako kao i između Prve i Druge. Mi smo imali četiri, pet jakih utakmica, i vidjelo se da kad igramo s boljim ekipama, igramo bolje, sa slabijim slabije. Kad završi prvoligaška sezona treba sve posložiti, vidjeti i odlučiti kako ćemo dalje. Cilj je bio osvojiti naslov i to smo učinili. Čestitam djevojkama još jednom an sjajnoj sezoni i zasluženom trofeju, zaključio je Loris Mujkić. (Razgovarala: Valentina Prokić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa