Osamdesetak enigmatičara na susretu u Hotelu Hedera u Rapcu

0

Od 26. do 28. travnja ove godine održana je u rabačkom hotelu "Hedera" 40. po redu menifestacija SOZAH (susret odgonetača i zagonetača Hrvatske). Sudjelovalo je osamdesetak ljubitelja zagonetaka iz Hrvatske i susjednih zemalja. U okviru manifestacije održavno je pojedinačno i ekipno otvoreno prvenstvo Hrvatske u sastavljanju i rješavanju zagonetaka, kao i jedno natjecanje u rješavanju logičkih zagonetaka.

Pojedonačni prvak Hrvatske u sastavljanju zagonetaka je Živko Barišić iz Rijeke, drugoplasirani je Marko Mihaljević iz Omiša, dok je treći Pero Galogaža iz Rijeke.

Ekipno je slavila ekipa "Čvor" iz Bjelovara ispred Kikinde i Raščice iz Orašja. U rješavanju zagonetaka najuspješniji je bio Pero Galogaža iz Rijeke, drugi je bio Nebojša Dragomirović iz Banja Luke, a treći Željko Jandragić iz Bjelovara. Ekipno je pobijedio bjelovarski "Čvor", druga je bila Kikinda, a treći splitski "Boživran".

U rješavanju logičkih zagonetaka prvo mjesto s s istim brojem bodova podijelile Splićanke Sanda Reić Tomaš, Tina Bratim i Zorica Radunić.

Održavanje ove manifestacije potpomogla je Turistička zajednica grada Labina, Grad labin, Općina Kršan, Lloyds Digital d.o.o. iz Labina, Matković & Čakić d.o.o. iz Labina, Rockwool Adriatic d.o.o. iz Potpićna, Peršić, obrt za transport i industrijsko čišćenje iz Kršana, Istria Apparatus d.o.o. iz Potpićna i Metallum d.o.o. iz Pićna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa