Udruga 'Za Plominštinu':

‘Neisplatu uskrsnica treba staviti na dnevni red Općinskog vijeća’

0
Robert Stepčić i Lucian Mrzlić
Robert Stepčić i Lucian Mrzlić

Udruga „Za Plominštinu“ uputila je predsjedniku Općinskog vijeća Općine Kršan Lucianu Mrzliću otvoreno pismo na temu neisplate uskrsnica. Isto pismo, koje potpisuje predsjednik udruge Robert Stepčić, dostavljeno je i vijećnicima Ivanu Vozili i Silvanu Uraviću. Pismo donosimo u cijelosti.

„Iščitavajući novinarske izvještaje s posljednje sjednice Općinskog vijeća u kojima predsjednik Općinskog Vijeća Općine Kršan gos. Lucijan Mrzlić, vezano na neisplatu uskrsnica, citat novinara,'pozivana na razumijevanje i strpljenje te je  pohvalio načelnika i općinsku upravu za transparentnost i redovitu isplatu plaća' -  da zaplačeš.

Neisplata uskrsnica od strane Općine Kršan svojim umirovljenicima je nešto što kod svakog mještana izaziva empatiju jer se radi o pojedinačno skromnim iznosima - 30 eura po osobi, a s obzirom na današnje ekonomske  uvjete daje većini mogućnost življenja  barem tri dana.

Plan Proračuna Općine Kršan za 2024 godinu iznosi gotovo 10 milijuna eura, što znači da bi mjesečno Općina trebala uprihodovati  cca 800 tisuća eura, tj.za  četiri mjeseca  cca 2.400.000 eura.

Prihodi proračuna sigurno  nisu linearni kao ni u svim godišnjim mjesecima isti. Jadikovka čelnika Općine da zbog kvara u postrojenje TE Plomin nije uprihodovano cca 800 tisuća eura je nelogična s gledišta planiranog prihoda godišnjeg proračuna za 2024 godinu jer je to cca jednomjesečni planirani prihod, tim više jer se Općina početkom godine zadužila revolving kreditom za cca 800.000 eura.

Citat novinara tj. izjava gos. Romana Carića 'rekao je da su sve planirane investicije odgođene za drugo polugodište, pa tako i isplate uskrsnica'.

Na osnovu iznijetog molimo da predsjednika Općinskog Vijeća Općine Kršan gos. Lucijana Mrzlića da u dnevni red iduće Sjednice Vijeća Općine Kššan uvrsti točku Isplata uskrsnica.

Po toj temi vijećnicima treba argumentirano obrazložiti razloge neisplate iste.

Za potpunu predodžbu poslovanja Općine u prva četiri mjeseca, vijećnicima treba iznijeti ukupne prihode i rashode za prva četiri  mjeseca 2024. godine.

Naš prijedlog vijećnicima je da se ne treba bojati transparentnih i utemeljenih pitanja i štititi interese građama općine jer  kruha i igara treba bit,i ali su opći interesi, naročito potrebitih , iznad svih“, stoji u otvorenom pismu Udruga „Za Plominštinu“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa