KBK Budokai Labin

Adriano Glavičić seniorski prvak Hrvatske

3

U Zaboku je u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i kickboxing kluba 'Ninđa', održano Prvenstvo Hrvatske u lightcontactu za kadete, juniore i seniore. Na natjecanju na kojem je sudjelovalo 31 kickboxing klub sa 173 prijava labinski su natjecatelji osvojili 11 medalji od kojih 3 zlata, 4 srebra i 4 bronce.

Labinski natjecatelj Adriano Glavičić, sa svojom ovogodišnjom kolekcijom od 4 srebra na Prvenstvima Hrvatske, konačno je dočekao zlato. Osvojio je prvo mjesto kod seniora do 84 kilograma i tako postao seniorski Državni prvak za 2024.godinu u lightcontactu. Ujedno je osvojio i srebro kod juniora u kategoriji do 84 kilograma.

Zlato su osvojili i stariji kadeti Emil Mujkić u kategoriji  do 47 kilograma i Ana Kruneš u kategoriji do 42 kilograma i time postali prvaci Hrvatske za 2024. godinu u lightcontactu. Emil je uz dvije predaje lako stigao u finale u kojem je branio i obranio lanjski naslov. Ana je nakon ulaska u polufinale napravila veliki posao pobijedivši za finale državnu prvakinju u pointfightingu, jedinu protivnicu koja im je oduzela naslov ove godine. Isti učinak imala je i Ivana, pa je došlo do labinskog finala u kojemu je nešto uspješnija bila Ana, te ujedno obranila lanjski naslov.

Natjecanje je sjajno odradila Victoria Pekas koja je nastupala kod seniora i juniora u kategoriji do 65 kilograma. Uvodne borbe je odradila vrhunski, ali je u finalu poražena od vrhunske šampionke. Osvojila je srebro kod seniora i juniora i time postala seniorka i juniorska prvakinja Hrvatske za 2024. godinu u lightcontactu do 65 kilograma. Kod juniorki zlato joj je izmaklo za samo jedan bod.

Srebro je osvojila starija kadetkinja Ivana Kruneš u kategoriji  do 42 kilograma, i time postala viceprvakinja Hrvatske za 2024. godinu

Broncom se može pohvaliti Alicja Maria Mikuljan kod seniorki do 55 kilograma koja je u borbi za medalju, u ponovljenom finalu od prošle godine ali do 50 kilograma, pobijedila svoju protivnicu, da bi u borbi za finale bila poražena od državne prvakinje. Broncu imaju Karlo Paliska i Adrian Fonović kod juniora do 79 kilograma, kao i Andrej Šumberac kod starijih kadeta do 69 kilograma.

Stariji kadet Leni Brašnjić u kategoriji do 57 kilograma zauzeo je  5. mjesto.

Iako su labinski natjecatelji brojčano osvojili najviše medalji 11, po sjaju su sveukupno treći klub na natjecanju.

Do sada su labinski natjecatelji na Prvenstvima Hrvatske u ovoj godini osvojili 40 medalji. Osvojeno je 8 zlata, 18 srebra i 14 bronci. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa