Određene lokacije

Pićanski OPG-ovi moći će prodavati robu i na javnim površinama

0
Daniel Stanić, Martina Bilić i Dean Močinić
Daniel Stanić, Martina Bilić i Dean Močinić

Poduzetnička zona Pićan jug bila je na dnevnom redu sjednice Vijeća općine Pićan 6. svibnja, na kojoj je donijeta Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja koji će za neizgrađeno građevinsko zemljište gospodarsko proizvodno – poslovne namjene od šest tisuća kvadratnih metara izdvojiti 119 tisuća eura. To je tvrtka Belušić Prijevoz iz Obrša, koja se javila na javni natječaj od 19. ožujka.

Jednu drugu parcelu u zoni vijećnici su tek odlučili dati na prodaju. Odlukom se pristupa prodaji parcele 22224/24 k.o. Pićan, upisane kao „oranica“ ukupne površine 2.500 m2, koja će biti formirana parcelacijom k.č. 22224/19 k.o. Pićan. I ona predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište gospodarsko proizvodno – poslovne namjene. Poduzetnička zona je djelomično izgrađena, opremljena je komunalnom i prometnom infrastrukturom. Pristup na navedenu parcelu omogućava se s asfaltirane prometnice.

Kako je pojasnila pročelnica Martina Bilić, nakon parcelacije ostat će čestice 22224/19 te 18  i 16 koje će se kandidirati za financiranje u sklopu projekta Zelena poduzetnička zona a tu će se i urediti prometnica. Ona je obrazložila i novousvojenu odluku kojom će se pićanskim i drugim OPG-ovima omogućiti prodaja na malo izvan prodavaonica, a kao lokacije navode se pićanski trg, površine ispred sakralnih i turističkih objekata, prostora za sport i rekreaciju i slično. Načelniku Deanu Močiniću, koji je spomenuo da je ta dobra ideja pristigla iz udruge Agropićan, odgovorio je Stefan Šestan, vijećnik HSS-a i predsjednik te udruge pojasnivši da je to prijedlog Upravnog odbora, odnosno krovne organizacije na nivou Hrvatske. 

Interes je pobudila Odluka o utvrđivanju redoslijeda dionica nerazvrstanih cesta i putova za asfaltiranje, pri čemu je Daniel Vretenar (HDZ), koji je na sjednici sudjelovao putem video linka, pozvao predstavnike Općine u selo Klesare te im ukazao na neke dijelove koje još treba asfaltirati. Sličan prijedlog za lokaciju nedaleko Švića imao je i Mateo Slivar (nezavisni), spomenuvši da je problem nastao kad je vodovod prešao cestu te je ona zbog toga morala biti prekopana.

Usvojeni su izvještaj o izvršenju proračuna za lanjsku godinu te rebalans ovogodišnjeg proračuna, što je obrazložila Samanta Floričić Fonović, stručna suradnica za poslove proračuna, računovodstva i financija. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa