Rješava se papirologija za širenje groblja u Pićnu

0
Groblje u Pićnu (foto: arhiva)
Groblje u Pićnu (foto: arhiva)

"Povećavaju se rashodi za vatrogastvo, a vatrogasci nemaju ništa od toga", ustvrdio je Antun Selar (HDZ) na sjednici Vijeća Pićna zatraživši od Općine da uredi ulaz na poligon s ceste kod Društveno-vatrogasnog doma u Sv. Katarini.   

"Bolje bi bilo da to napravite iz svojih sredstava koja imate predviđena kao DVD u općinskom proračunu, iz jednostavnog razloga što je poligon privatni, a Općina nije ni dobila ni tražila dozvolu za korištenje.", odgovorio je načelnik Dean Močinić.

"Dobili smo mi, a rashodi su se investirali u onaj društveni dio doma, neću ga nazivati vatrogasnim, nego društveno-vatrogasnim", rekao je Selar, nakon čega je Močinić rekao da bi mu trebao službeni dopis vatrogasaca i dozvola vlasnika da se ide investirati u privatni teren, koji je njiva, dok je Selar rekao da im je to iznajmljeno te da će oni sami to riješiti.

Mateo Slivar (Nezavisni) pitao je li spremna sva imovinsko-pravna dokumentacija za širenje groblja u Pićnu.

"Imovinsko-pravni odnosi još nisu riješeni ali prošli tjedan smo govorili s odvjetnikom i on je rekao da bi ovaj tjedan to konačno trebalo biti riješeno. I iskreno se nadamo da će to stvarno biti tako, nakon toliko vremena", odgovorila je pročelnica Martina Bilić

Načelnik Močinić kazao je da se izrađuje idejno rješenje, no dok to nije općinsko, ne može se ići dalje. 

Cesta "Valentišće", odnosno kad će u program sanacije, zanimalo je Branka Ružića (ID).

"Nešto smo je bili sanirali, isto kao i Budinu. I sada idemo s ovih 290 tisuća eura u ovo što je sad predviđeno. Tako da za Valentišće, kao ni za Budinu, nažalost u ovoj turi, ne bude", odgovorio je Močinić. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa