Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Labinštine

0
Sudionici Olimpijskog festivala dječjih vrtića Labinštine
Sudionici Olimpijskog festivala dječjih vrtića Labinštine

Sportska zajednica Grada Labina i Atletski kluba „Albona“ 9. svibnja organizirali su na gradskom stadionu Olimpijski festival dječjih vrtića Labinštine. Nastupilo oko 150 predškolske djece iz svih vrtića s područja Labinštine: Pjerina Verbanac sa svim podružnicama, vrtić Kockica iz Kršana i vrtić Lišnjak iz Pićna.

Natjecanja su se odvijala u četiri discipline: trčanje na 50 metar, skok u dalj s mjesta, bacanje loptice i štafeta 4 x 25 metara, a pored toga je prvi puta održano natjecanje u rukometu u vrtiću kroz jedan poligon, kao dio programa „Vrtko“ koji je ove godine uveden u vrtićki program.

Sve discipline održale su se u kategorijama djevojčice i dječaci, a poligon „Vrtko“ održao s dvije miješane ekipe po 10-oro djece. Najboljima u svakoj kategoriji dodijeljene su medalje.

Po dva najbolja pojedinca iz svake discipline, najbolje štafete, te po 10 nogometaša i rukometaša (Vrtko), ostvarili su pravo nastupa na županijskoj završnici koja će se održati krajem mjeseca.

Olimpijski festival dječjih vrtića Labinštine održan je pod pokroviteljstvom HOO-a, Grada Labina i Sportske zajednice Grada Labina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa