SMART NEWSPAPER

Labinština info: prva pametna novina u Hrvatskoj (video)

2
Članci u Labinštini info QR kodovima povezani s internetom
Članci u Labinštini info QR kodovima povezani s internetom

Mjesečnik Labinština info, koji već godinama izlazi na području grada Labina, te općina Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan od najnovijeg broja, koji je u prodaji od 30. studenog, uz neke članke prikazuje QR kodove, koji su poveznica s njenim internet izdanjem. 

S ovom inovacijom, kojom se potpuno integriraju tiskano i online izdanje, Labinština info je postala prva pametna novina u Hrvatskoj, tzv. smart newspaper.  

Što to znači? Labinština info je interaktivni medij koji objedinjuje tiskano sa svojim online izdanjem, a koji pak objedinjuje pisane, foto i video sadržaje. Svi tekstovi koji se na kraju mjeseca objave u tiskanom izdanju, svoju premijeru dožive na portalu, a zbog prirode interneta, mnoge od tih tekstova u online verziji prati puno više fotografija, a često i popratni video.

Kako čitatelji tiskanog izdanja Labinštine info ne bi bili zakinuti za te sadržaje, uz takve tekstove od sada se prikazuju QR kodovi. Očitavanjem QR koda putem pametnog telefona, čitatelju se isti tekst otvara u online verziji, sa svim fotografijama, video snimkama i komentarima čitatelja. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa