Održana Dječja reduta

Gradom prošao vatromet dječjih maškara (foto)

0

Sunčana zimska subota 9. veljače bila je idealan dan za maškaranu Dječju redutu od autobusnog koladvora do centra grada. Povorka od oko 650 djece krenula je u podne predvođena organizatorima iz 'Labinjonske kompanije - domoće folšarije'.

Učenici OŠ Ivo Lola Ribar maskirali su se u diplomce, a učenici OŠ Matije Vlačića u mušketire i to 'Motetove mušketire'.

Polaznici Dječjeg vrtića Kockica Kršan pretvorili su se u naranče, limune i jagode jer vitamini tjeraju gripu, a polaznici najmlađeg labinskog vrtića, Područna odjeljenja 'Iskrice' i 'Vjeverice' Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac u Vrećarima, postali su dinosauri i srca.

Ostala vrtićka odjeljenja maskirala su se ovako: grupe na engleskom nastavnom jeziku 'The Cubes' i „The Rainbows“ u afričke životinje, grupa 'Olive' na talijanskom nastavnom jeziku u talijansku nogometnu reprezentaciju, 'Rabački delfini' u ronioce, raški 'Zečići' i 'Mačići' u pekare, 'Žirafice' u trolove, 'Medvejdići' u čarobnjake, 'Pahuljice' u navijače hrvatske nogometne reprezentacije, 'Bubamare' u Afrikance, 'Loptice' u puževe, 'Ježići' u teran, 'Leptirići' i 'Rožice' u zvjezdice, a 'Tratinčice' u sebe same tj. tratinčice.

„Folšarija“ je izvjesila ovogodišnjeg pusta koji se zove Alo, alo Špacikamin. (Tekst i foto: Robi Selan

Pust Alo, alo Špacikamin

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa