LAG najavio dva natječaja za potpore poljoprivrednicima

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

LAG Istočna Istra najavljuje objavu LAG-natječaja za tip operacije 4.2.1. i 4.1.1. iz LRS LAG-a u I. kvartalu 2019. godine.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava za tip operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ je 151.089,00 EUR. Minimalni iznos potpore po korisniku iznosi 10.000,00 EUR, a maksimalni 46.000,00 EUR.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava za tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ je 144.421,05 EUR. Minimalni iznos potpore po korisniku iznosi 5.000,00 EUR, a maksimalni 40.000,00 EUR.

Ukoliko postoji velika zainteresiranost za pojedini tip operacije predviđena sredstva se mogu povećati na način da se sredstva predviđena za jedan tip operacije alociraju u drugi gdje je iskazan veći interes. Dakle, LAG je u mogućnosti izmijeniti strategiju na način da preusmjeri sredstva iz jednog tipa operacije u drugi sukladno stvarnim potrebama na terenu.

Detaljniji opis predmeta i svrhe natječaja za pojedini tip operacije, vrijednost i intenzitet potpore, prihvatljivost nositelja, projekta i troškova za pojedini tip operacije možete pogledati u rubrici Novosti na stranci LAG-a „Istočna Istra“ te na sljedećem linku http://www.lag-istocnaistra.hr/novost.php?lg=hr&id=422 .

S obzirom da su natječaji LAG-a istovjetni onima u sklopu Programa ruralnog razvoja RH pozivamo sve zainteresirane da istraže predmetne pravilnike i natječaje na nacionalnoj razini te kontaktiraju LAG za sva dodatna pitanja i nedoumice te iskažu svoj interes za ove tipove operacije.

Najnovije vijesti