Ministar Marić u Pićnu: općini darovano državno zemljište (video)

2
Goran Marić i Ivan Franković
Goran Marić i Ivan Franković

Ministar državne imovine Goran Marić i načelnik Pićna Ivan Franković potpisali su u Pićnu 12. ožujka ugovor kojim Republika Hrvatska daruje Općini Pićan 17,5 hektara u Poduzetničkoj zoni Pićan jug. Vrijednost darovanog zemljišta procijenjena je na 25,7 milijuna kuna.

„Općina ostvaruje značajne prihode iz Poduzetničke zone, a zemljište koje nam je darovano znači novi potencijal za naš razvoj. Na nama je sada da ga stavimo u funkciju i ponudimo svim zainteresiranim poduzetnicima. Potrudit ćemo se da ga u što kraćem roku oplemenimo. Veliko hvala ministarstvu“, kazao je načelnik Franković.  

„Moj dolazak u Pićan i potpisivanje ovog ugovora potvrđuje da Vlada ne zapušta ni jedan djelić Hrvatske i da nijedna općina nije na rubu, nego je u središtu njene pozornosti. Nastojimo oživjeti svaku stopu Hrvatske, a to najbolje činimo aktiviranjem državne imovine jer ona je klica, reanimator i čuvar života. Mislimo da ćemo ovim darovanjem stvoriti temelje za razvoj zdravog poduzetništva u općini Pićan i nadamo se da će ono služiti vama koji živite u ovom malom mjestu i da će mladi poželjeti ne samo ostati, nego da će mnogi poželjeti doći i živjeti u njemu“, kazao je ministar Marić.

Ministar je u Istarsku županiju doputovao radi potpisivanja četiri ovakva ugovora ukupne vrijednosti 33 milijuna kuna. Ugovor u Pićnu bio je šezdeset i šesti kojega je ministarstvo potpisalo u Istarskoj županiji, a ukupna vrijednost darovanih nekretnina popela se na 121 milijun kuna.

„Moram reći da je moje ministarstvo najviše darovnih ugovora potpisalo upravo s Istarskom županijom. Razlog su sređene zemljišne knjige, ljudi su upućeniji u problematiku više nego drugdje, a i načelnici općina su izuzetno uporni u zahtjevima za dodjelu zemljišta“, istaknuo je ministar Goran Marić. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa