video:

'U školu nije došao niti jedan učenik što pokazuje podršku sindikatu'

1
Silvia Česnik
Silvia Česnik

Počeo je štrajk u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. O tome kako su se organizirali, kakav je kontakt s roditeljima te što očekuju od štrajka razgovarali smo s ravnateljem Osnovne škole Matije Vlačića Edijem Juričić i Silviom Česnik sindikalnom povjerenicom škole.

„Obzirom da postupak mirenja nije uspio, započeli smo sa štrajkom i provodi se  cirkularno. To znači da smo danas svi u štrajku, a ostale za ostale dane će se štrajkati cirkularno po županijama. U školu nije došao niti jedan učenik što pokazuje podršku i razumijevanje roditelja, doznajemo od sindikalne povjerenice Silvije Česnik, dodajući kako je u štrajku 83 posto zaposlenika škole, odnosno 36 od 56 djelatnika ove škole. Među onima koji nisu u štrajku su tehničko osoblje, spremači te djelatnici na bolovanju.  

„U štrajku nisu administrativni radnici, kuhari, spremačice i kućni majstori koji su bili spremni zbrinuti, ukoliko netko djece ipak dođe u školu“, doznajemo od Edija Juričića, ravnatelja škole dodavši i kako su svi roditelji bili obaviješteni putem društvenim mreža. (Tekst: Divna Knežević, foto i video: Roberto Matković)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najkomentiranije u zadnjih 7 dana

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA