video:

'U školu nije došao niti jedan učenik što pokazuje podršku sindikatu'

1
Silvia Česnik
Silvia Česnik

Počeo je štrajk u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. O tome kako su se organizirali, kakav je kontakt s roditeljima te što očekuju od štrajka razgovarali smo s ravnateljem Osnovne škole Matije Vlačića Edijem Juričić i Silviom Česnik sindikalnom povjerenicom škole.

„Obzirom da postupak mirenja nije uspio, započeli smo sa štrajkom i provodi se  cirkularno. To znači da smo danas svi u štrajku, a ostale za ostale dane će se štrajkati cirkularno po županijama. U školu nije došao niti jedan učenik što pokazuje podršku i razumijevanje roditelja, doznajemo od sindikalne povjerenice Silvije Česnik, dodajući kako je u štrajku 83 posto zaposlenika škole, odnosno 36 od 56 djelatnika ove škole. Među onima koji nisu u štrajku su tehničko osoblje, spremači te djelatnici na bolovanju.  

„U štrajku nisu administrativni radnici, kuhari, spremačice i kućni majstori koji su bili spremni zbrinuti, ukoliko netko djece ipak dođe u školu“, doznajemo od Edija Juričića, ravnatelja škole dodavši i kako su svi roditelji bili obaviješteni putem društvenim mreža. (Tekst: Divna Knežević, foto i video: Roberto Matković)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najkomentiranije u zadnjih 7 dana

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER / BAGGAGE CARIER (M/Ž)

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA