GLAVIČIĆ PREDSTAVIO DRUGI DIO PROGRAMA

Predstavljen dio koji će zanimati labinske poduzetnike (video)

1
Valter Glavičić
Valter Glavičić

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Labina i aktualni gradonačelnik Valter Glavičić danas je u Sportskom centru Franko Mileta predstavio drugi dio svog predizbornog programa. Danas je predstavljen posebno zanimljiv dio oko poticanja labinskog gospodarstva.

"Gospodarstvo Labina u proteklih je godinu dana najbolje pokazalo svoju snagu i vrijednost, stoga nastavljamo s ulaganjima u razvoj Poslovne zone Vinež s naglaskom na privlačenje investicija iz IT sektora i industrija četvrte generacije, a razvijamo i novi program partnerstva s našim obrtnicima, mikro i malim poduzetnicima kako bi im olakšali poslovanje kroz subvenciju kamata na kredite za obrtna sredstva, potpore za samozapošljavanje ili nabavu opreme", najavio je Glavičić

Grad Labin jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je donio desetak odluka odnosno mjera pomoći kojima se olakšava poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo zbog ograničenja poslovanja uzrokovanog pandemijom. Aktualni je gradonačelnik danas najavio kako se i dalje misli nastaviti s istima dok traje ovakva situacija te dok poduzetnici ne započnu s normalnim poslovanjem. Najavio je i strateško poticanje preusmjeravanja postojećih obrta na zanimanja budućnosti, odnosno na green & smart područje.

„Kako smo već i najavili, otvorenost, transparentnost i brzina usluge nam je od velike važnosti, stoga mogu najaviti da uskoro započinjemo s programom INVEST Labin kroz koji će postojeći i potencijalni investitori na brz i jednostavan način moći sagledati sve benefite koje mogu dobiti u Labinu, a naročito kroz ubrzanu dinamiku postupanja i usluge naše gradske službe. Jednako tako,i nikako manje važni su naši kreativci. Kako bi dodatno potakli kreativnu i kulturnu industriju Labina otvaramo hub za naše kreativce na mjestu današnjeg Velikog kupatila. Trgovačka društva u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Labina idu u restrukturiranje kako bi povećali njihovu profitabilnost i održivost“, poručio je Valter Glavičić, kandidat IDS-a za gradonačelnika Labina u drugom mandatu. (Foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa