Udruga Krilo Labina otvorila antikvarijat knjiga (video)

1
Vesna Ferluga Antić
Vesna Ferluga Antić

Krilo Labina, udruga roditelja djeca s teškoćama u razvoju i invaliditetom, 19. travnja otvorila je antikvarijat knjiga na adresi Ulica Mate Blažina 1, nedaleko obrta za izradu ključeva i Trga Labinskih rudara.

Nudi se oko tri tisuće knjiga, od 3 kune do 300 kuna za velike komplete, a još toliko knjiga prikupljenih donacija čeka u skladištu. Antikvarijat je fizički nastavak antikvarijata pokrenutog na Facebook stranici Udruge, koji je polučio uspjeh iznad svakog očekivanja, doznali smo od Vesne Ferluga Antić, predsjednice Udruge.

„Htjeli smo probati samostalno zarađivati za Udrugu da bismo bili što samostalniji i što manje ovisni o drugima i zato što su nam planovi veliki. Grad nam je stavio svoj poslovni prostor na raspolaganje, a uredili smo ga uz pomoć brojnih donacija. Različiti majstori dali su svoje ruke i devedeset posto radova je bilo pro bono. Rockwool Adriatic donirao nam je pet tisuća kuna“, kaže Ferluga.

Uz nju su istaknutu ulogu u organizaciji uređivanja i otvaranja antikvarijata imale Silvija Česnik i Danica Njenjić.

„U antikvarijatu će raditi majke djece, ali i volonterke udruge kojih imamo dvanaest“, kaže Česnik. „Radit ćemo svaki radni dan, dvokratno, od 8:30 sati do 11:30 i od 17:00 do 19:00 sati“, kaže Njenjić.

Prihod od prodaje ide u korist fizikalne terapije djece koja imaju stalnu potrebu za njom. Kako je napomenula Ferluga Antić, ovo je samo jedan korak prema velikim ciljevima Udruge, a to su izgradnja dnevnog boravka za djecu s teškoćama u razvoju i invaliditetom te izgradnja stambenih zajednica kako bi djeca, kad jednom ostanu bez roditelja ili kada roditelji postanu nemoćni da se o njima brinu, ostala u svom rodnom gradu i kako bi im šok zbog odvajanja bio što manji. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa