Kandidati liste Nezavisni zajedno: Silvano, Darko i Nensi

0
Silvano Vlačić, Darko Martinović i Nensi Nadarević
Silvano Vlačić, Darko Martinović i Nensi Nadarević

Danas vam predstavljamo posljednja tri kandidata s liste Nezavisni Zajedno: Silvana Vlačića, Darka Martinovića i Nensi Nadarević.

1. SILVANO VLAČIĆ, nositelj nezavisne liste

Poduzetništvo je ono čime se Silvano Vlačić bavi od najranije mladosti. Aktivno se uključuje u poduzetništvo sredinom 80-ih godina, zajedno sa svojim partnerom, pokojnim Gracijanom  Kokotom. Prije toga  16 godina je radio u turizmu razne poslove, od toga posljednjih osam godina  proveo je na radu za ondašnjeg najvećeg turoperatora Thomson Holidays iz Velike Britanije.

Iskustvo rada u stranoj kompaniji i višekratno poslovno usavršavanje u Londonu  prenio je na svoje suradnike u svim tvrtkama koje je osnivao  tijekom svog poduzetničkog staža. Početak je bio u tiskari Texprint, pa  u tvrtkama  Hera doo, Hera Gold dd, Hena doo, Učka Kamen doo i još nekoliko tvrtki.

 Narednih godina je sa svojim suradnicima bio začetnik mnogih poslovnih pothvata na ovom području. Bili su prvi privatni poduzetnici na Labinštini koji su zapošljavali više od 120 djelatnika. Putem tvrtke Hena, bili su realizatori OMV-ove  benzinske postaje u Labinu koja je bila prva je OMV-ova benzinska postaja u Hrvatskoj. Pokrenuli su  i modernizirali  kamenolom u Šumberu, koji danas uspješno posluje u sklopu kompanije Holcim-Lafarge. U planu je bila izgradnja  nautičke  marine u Rapcu, ali nažalost vlast Grada Labina nije uvidjela važnost tog projekta za razvitak Labinštine, te projekt nije realiziran.

Sada se aktivno bavi ulaganjem u turizam i u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora.  Više od 25 godina aktivno sudjeluje u radu Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), gdje je posljednjih 18 godina jedan od potpredsjednika Udruge malih i srednjih poduzetnika Hrvatske.

2. DARKO MARTINOVIĆ

Što je muškarac bez brkova? Darko Martinović je, naravno, s brkovima. Dragovoljac Domovinskog rata, zaposlen u sustavu MORH-a, umirovljen kao pukovnik HV-a, nosilac više odličja i priznanja.

Bio je predsjednik Mjesne zajednice Donji Labin kada je izgrađena područna škola na Katurama i jedan od inicijatora te lokacije i tipa škole. U prošlom sazivu bio je i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kature.

Međunarodni je kinološki sudac na natjecanjima po cijeloj Europi, jedan od osnivača i predsjednik Kinološke udruge Labin preko 20 godina. Jedan je od inicijatora za priznavanje autohtonosti hrvatskih pasmina pasa (istarski goniči kratkodlaki i oštrodlaki, posavski gonič te dalmatinski gonič). Duži niz godina selektor je raznih državnih selekcija pasa kako u radu tako i u eksterijeru. Odlikovan više puta od strane Kinološkog saveza za doprinos u radu.

Darko Martinović je i vlasnik uzgajivačnice pasa istarskih goniča „Labinska“, u kojoj je uzgojeno preko 200 pasa autohtonih i drugih lovnih pasmina. Aktivni je lovac sa 40-godišnjim iskustvom, nosilac brončanog i srebrnog odličja LSH.

Ovaj umirovljenik je sve samo ne umirovljenik. On nikada ne miruje. Iskusan je pčelar duži niz godina, a ljubav je naslijedio od obitelji koja ima pčele 40-tak godina. Trenutno je predsjednik Pčelarske udruge Labin. Martinović je i jedan od inicijatora pokretanja zaštite istarskog meda po svim specifičnostima i tipovima (bagrem, kadulja, medun, kesten, lipa, itd.)

Član je i dopredsjednik Hrvatskog katoličkog zbora MI, udruge laika pri Labinskom dekanatu. HKZ MI više od dva desetljeća organizira izložbe pod nazivom „Ususret Uskrsu“, na kojoj godišnje bude odabrano i prezentirano 150 do 200 dječjih radova svih osnovnih škola Labinštine, pa se slobodno može reći da se njihovim angažmanom njeguje likovna tradicija Labinštine.

3. NENSI NADAREVIĆ

Nensi Nadarević, najmlađa članica, rođena je 1999. godine u Rijeci. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u  gimnaziji u Labinu, uputila se na daljnje visokoškolsko obrazovanje u Rijeci.

Trenutno studira na Filozofskom fakultetu, smjer pedagogija, a 2020. godine stekla je naziv prvostupnik pedagogije. Sebe vidi kao ,,entuzijastičnu, inicijativnu i komunikativnu osobu koja je željna promjena”. Svoje slobodno vrijeme provodi u prirodi sa svojim  bliskim osobama.

Smatra kako je grad Labin lijepo mjesto za  život, koje ima potencijala na rast i razvoj, stoga bi voljela dati svoj doprinos ”kao pojedinac na području kulture, odgoja i školstva“.                    

Više o svim kandidatima Nezavisni Zajedno, nositelja liste Silvana Vlačića pogledajte klikom na link: www.nezavisnizajednolabin.hr/lista .

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa