Predavanje o ljekovitosti začina

'Nismo svjesni bogatstva kraj kojeg prolazimo' (video)

0

Smilje, kopriva, bosiljak, matičnjak, lavanda, kadulja i gavez bili su tema predavanja koje je 10. lipnja u dvorištu OŠ Ivan Batelić Raša održala dr. Snježana Bilić, liječnica, specijalistica školske medicine i psihoterapeut, a k tome i izvrsna poznavateljica samoniklog jestivog i ljekovitog bilja kao aromaterapeut i homeopat.

„Svrha mog predavanja je upoznavanje ljekovitog bilja, ali i njegove šire primjene u kulinarstvu i kozmetici. Radi se o najnovijim istraživanjima farmaceutske industrije koja se bavi isključivo prirodom“, objasnila nam je Bilić.

Naglasak je bio na ljekovitosti začina, a predavačica je uz to dala nekoliko recepata za upotrebu u svakodnevnom životu u svrhu smirenja, antireumatskog i antivirusnog djelovanja.

Predavanje je organiziralo Gljivarsko društvo „Martinčica“ Labin, čiji nam je predsjednik Mladen Dušman rekao: „Poučeni pandemijom, ove godine išli smo s programom edukacija, ali ne školskog tipa, nego prijenos znanja od onoga koji nešto zna i poznaje onima koji pored toga prolaze, a da nisu svjesni što imaju. Nismo htjeli činiti spektakl od stotinjak vrsta nego smo odabrali značajan dio onoga što u ovom trenutku priroda nudi, što ne znači da smo zanemarili ostale vrste. Doći će vrijeme i za njih.“ (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa