Radovi na ribarnici pri kraju, svečano otvorenje 26. svibnja

0
Donald Blašković i Valter Glavičić
Donald Blašković i Valter Glavičić

Gradonačelnik Labina Valter Glavičić i Donald Blašković, direktor 1. maja Labin u društvu nadzornog inženjera gradilišta, predstavnika izvođača radova te djelatnika labinskog komunalca posjetili su gradsku ribarnicu kojom upravlja 1. maj i u kojoj su pri samom kraju radovi na potpunoj rekonstrukciji.

Rekonstrukcija i opremanje ribarnice vrijedni su više od 3,1 milijuna kuna, a u stopostotnom iznosu financiraju se iz EU fondova i to iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. Sredstva su dodijeljena putem natječaja FLAG-a Alba za dodjelu potpore projektima u okviru mjere 3.1.1. Ulaganja u objekte i prostore za prodaju ribe i drugih morskih proizvoda te u razvoj kratkih lanaca opskrbe iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020.

Keramičarski radovi su pri kraju, nakon čega slijede soboslikarski radovi, uređenje fasade i postavljanje opreme.

Zahvaljujući skorašnjem završetku radova ovaj će svibanj ostati u lijepom sjećanju u povijesti naše gradske tržnice u kojoj se ribarnica nalazi. Rekonstruirana i opremljena ribarnica bit će službeno otvorena 26. svibnja, te će tako zabljesnuti taman prije ljetne vreve.

„Iznimno smo zadovoljni da se ovaj vrijedan projekt primiče kraju te da će ovo ljeto ribarnica dočekati u novom sjaju. Ovo će biti reprezentativno mjesto gdje lokalni ribari i obrti mogu prodavati ribu i druge morske proizvode. Zahvalni smo FLAG-u Alba koji je svojim kvalitetnim radom stvorio priliku da i mi na lokalnoj razini iskoristimo EU sredstva za ovako jedan vrijedan i dugoročan projekt. To je ujedno daleko najveće ulaganje na gradskoj tržnici u posljednjih 25 godina“, izjavio je Donald Blašković, direktor 1. maja koji upravlja gradskom tržnicom u Labinu i koji je korisnik EU sredstava za ovaj projekt.

„Za razliku od ostatka države, možemo reći da je Labin na vrijeme shvatio da samo kvalitetom možemo biti konkurentni i napraviti onaj značajan iskorak, a velika je stvar da su upravo FLAG ALBA i LAG Istočna Istra toliko ažurni, da su provedbom ovakvih natječaja sigurno jedni od najaktivnijih u Hrvatskoj te da samim time osiguravaju ogromna sredstva za Labinštinu dostupna putem europskih fondova. U samo protekle četiri godine putem natječaja realiziranih s njihove strane na Labinštinu je stiglo više od četiri milijuna eura. No, ništa od toga ne bi bilo moguće da nije prisutna sinergija te da su svi, od poljoprivrednika, ribara, javnih ustanova i lokalne samouprave svjesni prilike koju imamo te da svakodnevno spremamo kvalitetne i raznovrsne projekte. Otvorenje ovakve, moderne ribarnice veliki je iskorak u popularizaciji 'markata' kao jednog od važnijih mjesta druženja naših sugrađana koje će od sad biti još i posjećenije“, istaknuo je gradonačelnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa