crveni križ proglasio najbolje radove

Sestre Nina i Lana Batelić laureatkinje literarnog natječaja

0
Nina Baf, Nina Batelić, Jakov Terković, Ana Franković, Karmela Švić i Noa Martinazzoli
Nina Baf, Nina Batelić, Jakov Terković, Ana Franković, Karmela Švić i Noa Martinazzoli

Gradsko društvo Crvenog križa je 12. svibnja priredilo svečanost proglašenja laureata svog 15. literarnog natječaja za učenika osnovnih škola Labinštine. Sudionici su ove godine mogli birati između tri teme: Nek' bude mir, Moć zagrljaja i Moj jedini planet Zemlja. 

Rekordna 74 rada, i to 41 rad u kategoriji nižih razreda i 33 rada u kategoriji viših razreda, razmatrala je Komisija za izbor najboljih radova u sastavu Božica Višković, Suzana Mušković i Sonja Brezac.

U kategoriji nižih razreda najboljim radom proglasila je „Moć zagrljaja“ Nine Batelić, učenice 4. razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ Područna škola Vinež pod mentorstvom Sanje Štucin. Druga nagrada pripala je Jakovu Terkoviću iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić Područna škola Kršan za rad „Naš planet Zemlja“ napisan pod mentorstvom Mirjane Ribar. Nina Baf, učenica 3. razreda OŠ Vladimira Nazora Potpićan Područna škola Pićan, od mentorstvom Đurđice Matuhina dobitnica je treće nagrade za rad naslovljen „Naš jedini planet Zemlja“. 

U kategoriji viših razreda najbolji je bio rad „Moć zagrljaja“ Lane Batelić, učenice 7. razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“  pod mentorstvom Jasmine Beloč. Druga je nagrada dodijeljena Karmeli Švić, učenici 8. razreda  OŠ Vladimira Nazora Potpićan pod mentorstvom Tihane Franković Načinović. Dodijeljene su dvije treće nagrade: Noi Martinazzoliju, učeniku 5. razreda  OŠ „Ivo Lola Ribar Labin“  i Ani Franković, učenici 7.  razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić.  Martinazzoliju je ta rad „Neka bude mir“ mentorica bila Jasmina Beloč, a Franković za rad „Moć zagrljaja“ Dijana Franković.

Dakle, dogodilo se da dvije sestre, Nina Batelić u nižim i Lana Batelić u višim razredima, napišu najbolje radove. Budući da Lana nije bila prisutna jer je na putovanju s glazbenom školom, njeno priznanje kući je odnijela Nina.

Komisija je za čitanje za proglašenju izabrala osam radova nižih razreda: Alvara Antelića i Valentne Celić iz Potpićna, Dariana Jeromele, Lejle Kešetović  i Jakova  Smokovića iz škole u Sv. Katarini, Nike Kovačića iz Čepića te Ive Kosa i Duje Bolanče iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin.

U kategoriji viših razreda čitano je šest radova: Lane Rukavine i Darie Radičanin iz Sv. Martina, Anrija Miletića i Lune Zahtile iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin, Magdalene Burul iz Potpićna i Nene Zrinšćak iz Čepića.

Program su moderirale Anai Dagostin, Maria Alba Mohorović i Morin Hukić, koja je svečanost zatvorila stihovima iz rada Ivone Jelčić, učenice 6. razreda OŠ Matije Vlačića, a glase: „Grle se prozor i kap kiše, dok čovjek staklo ne obriše“. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa