Glavičić se sastao s mještanima zbog najezde divljih svinja

0
O štetama u masliniku Stelia Blasine pisali smo prije dvije godine (foto: Roberto Matković)
O štetama u masliniku Stelia Blasine pisali smo prije dvije godine (foto: Roberto Matković)

Sve učestaliji problem najezde crne divljači, konkretno divljih svinja na područjima koje pokriva Grad Labin i štete koju pričinjavaju povod je reakcije gradske uprave kako bi konkretnim mjerama ublažila i olakšala građanima Labina.

Susret gradonačelnika Glavičića sa zabrinutim sugrađanima potaknuo je organizaciju sastanka koji će gradonačelnik održati do kraja mjeseca s predstavnicima svih lovačkih društava na našem području kako bi se pronašlo moguće rješenje.

Zajedničkim djelovanjem, donošenjem akta o djelovanju na područjima gdje nisu uspostavljena lovišta, dobavom dodatnih repelenata odnosno sredstava za odbijanje divljači, električnih pastira, pojačanim odstrjelom ili slično nastojat će se utjecati na sam broj divljih svinja ali i doprinijeti zaštiti ljudi i imovine.

Uz opravdan strah sugrađana i štete koje se događaju, kroz naredni period i dobru suradnju s lovačkim društvima, uz veći angažman i podršku lokalne zajednice, kreće se u rješavanje problema koji je sve češći naročito na rubnim dijelovima grada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

INŽENJER/KA NA GRADILIŠTU

Do: 07.05.2022.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 31.05.2022.

ŠIŠAN-SISSANO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 01.06.2022.

PREMANTURA, ISTARSKA ŽUPANIJA