I drugi dan Labina festivala prepun atraktivnih događanja

0
Mia Begović
Mia Begović

LABINA, prvi međunarodni festival umjetnosti i tolerancije, nastavlja s pregrštom događanja i u svom drugom danu. Program je započeo već u 10:30 kada su pored Torjona zasvirali mladi glazbenici labinske Umjetničke škole, dok su u isto vrijeme pod Ložom djeca iz obije labinske osnovne škole sudjelovala u likovnoj radionici "Labinu s ljubavlju" pod vodstvom Vesne Pantić, urednice dječjeg časopisa "Maštalica".

Poslijepodnevni i večernji dio programa kreće u 17 sati u Gradskoj galeriji Labin, s promocijom knjige „6 milimetara“ Josipe Pavičić, s intrigantnom i ozbiljnom tematikom povezanom s humanitarnom crtom LABINA festivala - mamografijom. Od 18 sati u župnoj crkvi, za ljubitelje klasične glazbe održava se koncert - „Mirrors of Love“, a zasvirat će duo violina i klavir - Edi Šiljak i Melita Lasek Satterwhite.

Domaćica festivala, legendarna Mia Begović u 19 sati u Teatrinu izvodi svoju hvaljenu monodramu „Sve što sam prešutjela“, a od 20:15 program se ponovno seli u župnu crkvu, gdje će zasvirati „Muzika za mir“ a poznate operne arije izvodit će sopranistica Verica Pejić u pratnji maestra Aleksandra Bahuna. Napomenimo kako će se između dva koncerta u crkvi održati i Sveta misa, "Molitva za mir", od 19 sati.

Dio programa LABINE odvija se i izvan Labina - predstava "Čudo" kazališta Moruzgva na čelu s popularnom Ecijom Ojdanić, u 20 sati odigrat će se u romantičnoj Pineti u Svetom Martinu, u općini Nedešćina.

U 21 sati na nekoliko lokacija na potezu Teatrino - Narodni muzej kreće izvedba predstave „Kretanje“ BITEF teatra, a odmah nakon toga slijedi i završni dio programa drugog dana festivala - koncert pred Gradskom galerijom, na kojem Koktel bend svira poznate filmske evergreene. I danas je ulaz na sve izvedbe potpuno besplatan, a donacijska kutija za nabavku fiksnog mamografa za Labinštinu pratit će nas na svim festivalskim lokacijama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa