Humanitarna akcija za Davida. Naša mu je pomoć potrebnija no ikad!

0
David Mohorović s obitelji
David Mohorović s obitelji

Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina 26. svibnja pokreće 22. po redu Humanitarnu akciju pod nazivom „SVI ZA DAVIDA“ a namijenjena je Davidu Mohoroviću (33) iz Zagore, Prisunac 26A, kojemu je početkom godine dijagnosticiran maligni tumor na mozgu - glioblastom u poodmaklom stadiju. Onaj koji se vraća, čak i kad ga uspjete zračenjima i kemoterapijom ukloniti. Kada imate 33 godine i dvogodišnjaka koji vas promatra znatiželjnih plavih očiju, puno banalnije dijagnozne izbacile bi vas iz kolosjeka. Ova zaustavlja na mjestu. I odzvanja.

No, David je toliko hrabar i ustrajan u svom ozdravljenju. Sada je njemu potrebna naša pomoć više nego ikad. David je operiran u KBC Rijeka i ostranjen mu je tumor. Nakon toga uslijedila je kombinacija radioterapije i kemoterapije. Sada slijedi pauza od cca mjesec dana te nakon toga kreću ciklusi kemoterapije sukladno standarnom tretmanu u Hrvatskoj za ovakvu bolest. Jedna od opcija spriječavanja rasta stanica tumora preporučena od liječnika u Austriji je uređaj „Optune“ kojeg proizvodi tvrtka Novocure.

„Optune“ je izuzetno skupi uređaj koji se postavlja na glavu, a funkcionira tako da uz pomoć elektromagnetskog zračenja suzbija razvoj i dijeljenje tumorskih stanica, te bi Davidu omogućio kvalitetniji nastavak liječenja kao dopuna standardnim procedurama. Ovaj se uređaj već godinama primjenjuje u mnogim zemljama ali trenutno nije na listi odobrenih od strane našeg HZZO-a.

"Molimo Vas da u skladu s vlastitom procjenom i mogućnošću, financijski poduprete humanitarnu akciju uplatom na račun Posebne namjene koji je za provođenje akcije otvoren pri OTP banci d.d Poslovnica Labin:

IBAN HR67 2407 0001 5000 1683 8
BIC (SVIFT ) code: OTPVHR2X
Sa naznakom „SVI ZA DAVIDA“

Akcija je odobrena od Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Rješenjem KLASA: UP/I-550-01/22-01/09., pod evidencijskom oznakom: IŽ-HA/LO-22-9. Sve gotovinske uplate donacija u OTP banci Poslovnica Labin oslobođene su plaćanja naknade na čemu zahvaljujemo Poslovnici OTP banke u Labinu. Samo da je zdravlja... koliko smo puta ovu rečenicu uzeli zdravo za gotovo. Svaki mjesec, svaka godina u životu ovog mladog čovjeka, izuzetno je vrijedna, a za svaki Vaš doprinos humanitarnoj akciji „SVI ZA DAVIDA“ Udruga „Mendula“ i Davidova obitelj neizmjerno Vam je zahvalna.", poručili su iz Udruge žena Sv. Nedelja „Mendula“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA