David Sandić pozvan u hrvatsku kadetsku XCO reprezentaciju

0

Nakon uspješnog prvog dijela sezone sa zapaženim rezultatima, David Sandić primio je prošlog tjedna poziv za nastup u hrvatskoj kadetskoj XCO reprezentaciji. To je za Davida i labinski biciklistički klub Albona 1921 potvrda dobrog rada i motivacija za dalje. Utrka je održana u austrijskom Statteggu, a na startu se okupilo 29 kadeta iz Austrije, Slovenije i Mađarske. David se dobrom vožnjom izborio za deveto mjesto sa zaostatkom 3:44 za pobjednikom (39:08). Po vlastitom priznanju, nastup u nacionalnom dresu nosi dodatnu težinu ali i motivaciju pa se tako nakon prvog kruga koji je završio na 20. mjestu uspio u sljedeća dva probiti za 11 pozicija i time na kraju ostvario dobar rezultat.

Vikend prije David je postao županijski kadetski prvak dominantnom vožnjom u Režancima gdje je biciklistički klub Axa organizirao Istarsko XCO prvenstvo. Zanimljivo je naglasiti da je utrku završio kao ukupno drugi natjecatelj svih kategorija. Kasnio je tek 28 sekundi na 55 minuta za seniorskim pobjednikom. Klub su još zastupali otac i sin Davor i Martin Golja.

Martin se popeo na postolje osvojivši drugo mjesto u kategoriji dječaka do 9 godina, dok se u veteranima B Davor plasirao na 15. mjesto. Sljedeći nastup članova kluba bit će 3. srpnja na nacionalnom prvenstvu u brdskobiciklističkom maratonu kojeg organizira BK Grobnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa