Odsvirali glazbeni solsticij na Dubrovi: 'Vidimo se dogodine'

0

Bezvremenom baladom Louisa Armstronga „What a wonderful world“ u zajedničkom izvođenju svih sudionika i publike zaključen je prvi Glazbeni solsticij Zbora NEO povodom Svjetskog dana glazbe.

U blagi suton koji se polako provlačio poljanama grleći razasute bijele skulpture u kamenu, iz Amfiteatra Dolac razlijegali su se skladni zvuci glazbe tvoreći bajkoviti doživljaj za sva čula. Večer su otvorili sjajni Kvartet Istria te raspjevali publiku dobro znanim evergrinima s domaće glazbene scene. Nakon njih publici se predstavio dr. Jörg Christen s nekoliko jazz skladbi na klaviru te posebnom posvetom miru toliko potrebnom u ovom trenutku povijesti. Potom su nastupili Jona Ljuna i Thorsten Sommer na gitari, Mirea Franković uz pratnju Roberte Prelčec na klavijaturama, Mary Beth Volker s ukulele, Duo ExNew – Aleksej Hrvatin i Olja Frolo te na kraju organizatori ovog sjajnog događaja, zbor NEO.

Inicijator svega bila je članica zbora NEO Francoise Rousseau rodom iz Francuske, kolijevke ove svečanosti glazbe i glazbenika. Pred 40 godina po prvi puta organizirana je Fête de la Musique prvog dana ljeta, a već nakon nekoliko godina festival je prešao granice Francuske te se danas slavi širom svijeta kao Svjetski dana glazbe.

Osnovna potka i nit manifestacije je u stvaranju glazbe, u muziciranju, za gušt i iz ljubavi prema glazbi - koncert nigdje, a sviranje svugdje, glazba lako dostupna svima i svugdje. Profesionalni i amaterski glazbenici, izvođači, skladatelji, slušatelji i ljubitelji zajedno u strasti prema glazbi.

Upravo taj osjećaj dijelili su sudionici ove divne glazbene večeri u Parku skulptura na Dubrovi uz posljednje zvuke koji su polako utihnuli uz obećanje – vidimo se dogodine na istom mjestu u proširenom sastavu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa