vijeće Kršana

Obnova dotrajalog asfalta u Potpićnu prva na redu

0
Dotrajali asfalt u Potpićnu
Dotrajali asfalt u Potpićnu

Prvim izmjenama i dopunama Programa održavanje komunalne infrastrukture Općine Kršan među ostalim iznos za asfaltiranje povećan je za 625 tisuća kuna, pa sada iznosi 1,245 milijuna kuna, a gotovo sav iznos povećanja odnosi se na obnovu dotrajalog asfalta u Potpićnu, na potezu škola – pošta – market i to je po Programu prvo na redu.

„Nadam se da će ovaj iznos, koji smo na jedvite jade osigurali, biti dovoljan za obnovu te prometnice, od škole do peterokatnice i raskrižja kod marketa, nadamo se i obnovu potpornog zida kod pošte, a možda i za obnovu nekog zelenog otoka. Ako nešto ostane, idemo u Lanišće u Čepić gdje je cesta isto tako u lošem stanju“, rekao je načelnik Roman Carić na proteklom Općinskom vijeću.

Bio je to i konačni odgovor vijećniku Šemsi Mujiću (NL Valdi Runko), koji je napominjao da je stanje u toj ulici nepodnošljivo i da bi sanacija kolnika trebala biti prioritet te se zanimao za početak obnove.

Potpićan će također biti naselje u kojemu će početi zamjena postojećih rasvjetnih tijela LED rasvjetom što će obuhvatiti cijelu općinu i za što je rebalansom osigurano dodatnih 441.507 kuna, pa ta stavka sada iznosi 941.507 kuna. (Tekst: Robi Selan, foto: Robi Selan i Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa