U sklopu programa festivala MOLI

U četvrtak u Starom gradu predstava kazališta Mala Scena

0

U četvrtak, 4. kolovoza u 21 sat na pozornici kod Špine još jedna kazališna poslastica za djecu i mlade! U Labin dolazi kazalište Mala Scena s predstavom “Velika tvornica riječi” (5+).

Predstava ističe ljepotu jezika te njihovu snagu i povezanost s našiim unutarnjim emocionalnim svijetom - ovisno o tome kakve riječi koristimo i kako ih izgovorimo, možemo druge povrijediti, usrećiti, s njima se povezati ili prekinuti odnose. Uz to, predstava progovara i o konzumerizmu, nježnosti,ljubavi, željama i hrabrosti da pokušamo nešto čega se bojimo i ne dopustimo da nas strah sputava.

Dječak Fileas živi u zemlji u kojoj se riječi kupuju. Ponekad se love mrežicama za leptire, bacaju se po smetlištu pa tamo ponekad možeš naići i na neku lijepu, odbačenu riječ. Fileas je zaljubljen u Silvu i htio bi joj iskazati svoju ljubav, no za takve posebne, velike i lijepe riječi, on nema novaca. Takve riječi mogu koristiti samo bogati, a oni se pak njima razbacuju. Ostali svoje osjećaje pokazuju pogledom, djelima, smiješkom. Ili nekim običnim riječima, ali jako posebno i pažljivo izgovorenima. Hoće li Silva prepoznati njegovu namjeru ili će odabrati dječaka koji za sve velike riječi ima novaca?

Ova divna priča ispunjena magičnom glazbom Borne Ercega u režiji fantastične Morane Dolenc bit će jedno posebno kazališno iskustvo za cijelu obitelj koje se ne zaboravlja!

Predstava je nastala prema slikovnici “La grande fabrique de mots” Agnes de Lestrade s ilustracijama Valerie Docampo.

Festival MOLI organizira Umjetnička organizacija KOVA, u suradnji s Gradom Labinom, uz potporu Turističke zajednice Grada Labina. Projekt sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Festival MOLI je dio programa Labin Art Republike 2022.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa