U Tunarici večeras performans 'Plači kao muškarac'

0

Sudionici i sudionice Erasmus+ projekta Gen E iz Nizozemske, Srbije i Hrvatske izvest će performans "Plači kao muškarac" večeras u 19 sati u kampu Tunarica. Cilj performansa je dekonstrukcija štetnih društvenih normi koje dovode do socijalne isključenosti i nepravednog položaja mladih u društvu. Teme performansa su rodna ravnopravnost i socijalna uključenost koje će biti prikazane kroz kazališnu glumu i scenski pokret. Performans provode mladi akademski i amaterski glumci i glumice koji su kroz 10 dana boravka u kampu udruge Alfa Albona sudjelovali u radionicama o rodnim normama, socijalnoj uključenosti te glumi i scenskom pokretu.

Mladi srpski redatelj Đorđe Grgur Živadinović o procesu nastanka performansa kaže: "Podijeljeni u dva tima, polaznici i polaznice međunarodnog projekta “Gen E” odabrali su 6 izjava koji najbolje reflektiraju njihove stavove i teme. Kroz fizičko, plesno istraživanje i “Name game” metodu, neverbalno ćemo predstaviti određene probleme i pronaći poetsko rješenje za nesporazum i sukob.“
Ulaz za sve posjetitelje i posjetiteljice je besplatan.

Performans se izvodi u okviru projekta Gen E čiji je nositelj Status M, uz partnere FairSpace i Centar E8. Projekt je financijski podržala Agencija za mobilnost i programe Europske Unije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA