Program Dana Grada Labina

Na Noći Grada Labina u subotu nastupa Psihomodo Pop

0
Foto: arhiva
Foto: arhiva

Sredinom kolovoza, uz iznimku posljednje dvije neuobičajene pandemijske godine, nizom se događanja obilježavaju Dani Grada Labina. U nadi da će ovaj povratak u „normalu“ potrajati, Grad Labin je i ove godine pripremio raznovrstan i šarolik program obilježavanja svoga dana.

Već ove srijede, s početkom u 21 sat na "Špini" u labinskom starom gradu posjetitelji će moći besplatno uživati u hvaljenoj i nagrađivanoj predstavi za odrasle Tigar Teatra, "Tri žene". Predstavu su postavili doajeni domaćeg teatra, Miran Hajoš i Robert Raponja, a radi se o dramskom omnibusu koji donosi presjek života i rada vjerojatno tri najvažnije spisateljice ovih prostora s prijelaza 19. na 20. stoljeće – Dragojle Jarnević, Marije Jurić Zagorke i Ivane Brlić Mažuranić.



U petak 12. kolovoza u 20 sati u Gradskoj galeriji Labin otvara se jubilarni 25. Labinski uzlet likovnosti, izložba mahom renomiranih autora koje život ili stvaralaštvo vežu uz Labin i Labinštinu. Tematika ovogodišnjeg Uzleta je Sloboda, jedna od temeljnih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti duboko utkana u identitet našega grada, a poseban gost izložbe je poznati ukrajinski umjetnik Mikhail Reva.

Već ranije najavljena Noć Grada Labina, druga od dvije velike ljetne gradske fešte održava se u subotu 13. kolovoza, u Labinjanima dobro poznatom konceptu, s velikim koncertom legendarnih rockera Psihomodo Pop i odličnog pop-rock cover benda Febra, na labinskom starogradskom trgu. Na alternativnoj pozornici kod Špine od 22 sata zasvirat će riječke Dijagnoze s presjekom regionalnih rock hitova, te sjajni i sve popularniji domaći blues-rockeri Restless Sea.

Od 17:30 s Trga kreće i tradicionalna Atletska utrka Grada Labina, a po završetku utrke i dodjeli medalja, prije početka koncerata, okupljenima će zasvirati labinski Gradski orkestar. Valja napomenuti kako će zbog održavanja manifestacije promet Titovim trgom biti obustavljen od 17 do 4 sati, a za vrijeme trajanja utrke zatvorena će biti i glavna prometnica kroz naselje Presika.

Na sam blagdan Velike gospe, u ponedjeljak 15. kolovoza, u jutarnjim satima održava se planinarski pohod na Skitaču, u suorganizaciji PD "Skitaci". Ruta započinje na Titovom trgu u 8:00 sati, a prema Skitači se kreće kroz Podvinje. U 11 sati u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u labinskoj starogradskoj jezgri bit će služena svečana sveta misa. Idućega dana, u utorak 16. kolovoza u 9:30 sati na pitoresknom imanju OPG Rogulić Novak u Ripendi Verbanci, bit će proglašene i nagrađene najljepše okućnice MO Grada Labina.

Središnji događaj obilježavanja Dana Grada svakako je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Labina, koja će se i ove godine održati u Maloj dvorani labinskog Sportskog centra Franko Mileta. Sjednica će se održati u srijedu 17. kolovoza, a početak je najavljen za 11 sati. Svečanost će se moći javno pratiti i putem video linka koji će biti dostupan na web stranicama Grada Labina. U večernjim satima istoga dana na Špini će nastupiti najpoznatija hrvatska sopranistica i operna diva Sandra Bagarić u klavirskoj pratnji maestra Darka Domitrovića. Koncert je, kao i sva druga događanja, besplatan za sve posjetitelje a početak je zakazan za 20:30 sati.

S jednim koncertom alternativne glazbe, mističnog naziva "Seasick Musick" koji će se održati idućeg dana, u četvrtak 18. kolovoza od 21 sat na Špini, te još jednim izdanjem izrazito uspješnog "Wine & Music Night" u Parku hrvatskih branitelja u večer petka 19. kolovoza, zaokružit će se bogat, zanimljiv i raznovrstan program ovogodišnjih Dana Grada Labina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa