EDO DOMIJANIĆ:

'Glazba je glavna karika u mom životu, ona me čini sretnim'

2
Edo Domjanić
Edo Domjanić

'Raša, mjesto malo', naziv je nove pjesme Eda Domijanića i Klape Labin, čiju premijeru video spota možete pogledati večeras na raškom trgu. Glazbu i tekst potpisuje Edo Domjanić (65) iz Pustića. Ovaj rođeni Rašanin glazbom se počeo baviti još u osnovnoj školi, uz satove harmonike kod tadašnjeg profesora Hamzića.

„Sve je nekako počelo uz druženja i fešti na kojima sam, onako za dušu, pjevao uz harmoniku. Ljudi su me počeli zvati, te je tako od tih feštica krenulo moje sviranje i na svadbama, što je trajalo jedno desetak godina. Nakon kraće pauze, negdje 1987. kupnjom klavijatura sam opet počeo svirati na manjim svadbama, ali i ljeti po terasama rabačkih hotela. Osim solo nastupa, svirao sam i u duetu, ali i u troje i to je trajalo do prije nekoliko godina, kada se sve promijenilo dolaskom korone“, kaže Edo, koji u Klapi Labin pjeva je već 11 godina.

„U pripremi je moj autorski album za kojeg sam napisao 12 pjesama, tekst i glazbu. Od toga je pet pjesama potpuno gotovo, a za ovu 'Raša, mjesto malo' napravili smo i spot. 

Pjesma je napisana prije godinu i pol dana, ali trebalo je malo više vremena da se sve kompletira. Ipak sve to radim sam uz pomoć nekih stvarno dobrih prijatelja, a to su svi u Klapi Labin, potom Mario Candoti, Dragan Divjak i produkcija Medvid iz Pule, koja je sve posložila i napravila ovaj spot“, priča Edo, koji više od 25 godina ljeti svira na brodu.

„Još uvijek sviram i radim na izletničkom brodu Klinica u Rapcu tako da mogu reći da je glazba glavna karika u mom životu, ona me čini sretnim, ispunjava me pozitivnom vibracijom te ovim putem želim svima poželjeti puno pjesme smijeha i veselja i pozitivne vibracije“, poručuje Edo koji najradije svira pjesme domaćih zabavnjaka.  

„Moji uzori su Mišo, Grdović, Hrnić, Kićo i Oliver… Za svirati na nekoj svadbi ili fešti treba znati svirati i pjevati sve njihove pjesme. Nisam siguran s kojim bih od njih volio zasvirati jer svi su mi dobri. Meni je bitno da još s puno ljubavi mogu pjevati njihove pjesme“, priča Edo. Iako mu je pjevanje jako važno i čini ga sretnim, ističe kako mu je obitelj uvijek na prvom mjestu.

'U mom životu su tri glavne karike'

„Uvijek govorim da su u mom životu tri glavne karike. Prva emotivna, a to je obitelj, sretan brak i život sa suprugom Anitom, dva sretno oženjena sina Sandi i Matija, njihove supruge i, naravno, petero unučadi Fran, Maris, Nika, Lena i Teo. Druga, duhovna, pjevanje i sviranje u Klapi Labin i pisanje novih pjesama. I treća, fizička, a to je boćanje za Boćarski klub Raša. I naravno, sve ih ovim putem toplo pozdravljam. Puno uspjeha Klapi Labin i BK Raša. Puno sreće i zdravlja svim ljudima dobre volje, a ponajviše svima u mojoj obitelji“, poručio je na kraju Edo, uz želju da ove zime završi započeti album. (Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa