bespovratno 2 milijuna kuna

Uspješno realiziran projekt zapošljavanja pomoćnika u nastavi

0
Ilustracija (foto: Roberto Matković)
Ilustracija (foto: Roberto Matković)

Grad Labin je u školskoj 2021./2022. godini provodio projekt RAST „Ravnomjerna socijalna i obrazovna inkluzija učenika s teškoćama u razvoju“ kojim je putem Europskog socijalnog fonda osigurano sufinanciranje rada 56 pomoćnika u nastavi za 57 učenika iz Labina, Poreča i Rovinja. Grad Labin je bio nositelj projekta dok su partneri bili gradovi Poreč i Rovinj te škole kojima su oni osnivači.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.536.900,80 kuna, dok su iz Europskog socijalnog fonda osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna. Razliku potrebnih financijskih sredstava osigurali su gradovi Labin, Poreč i Rovinj. U Labinu je ukupno bilo zaposleno 15 pomoćnika u nastavi u dvije osnovne škole Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“ i Centru Liče Faraguna. Bespovratna sredstva osigurana su putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ faza IV. iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je službeno završio 11. kolovoza 2022. te se očekuje posljednja financijska isplata odobrenih sredstava.

„Ovo je još jedan od projekt od izuzetne važnosti kojim direktno pomažemo našim sugrađanima i njihovoj djeci u osiguravanju uvjeta, standarda i podrške djeci u svakom periodu njihova odrastanja. I ove godine prijavili smo projekt sufinanciranja rada pomoćnika u nastavi na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja te smo ovih dana primili Odluku o financiranju. Projekt je odobren te financiranje iznosi 85% vrijednosti projekta, a isplaćuje se iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 770.130,60 kuna, dok su iz Europskog socijalnog fonda osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 654.611,01 kuna. Sredstva su to za 17 pomoćnika na području našeg grada u nastavi u školskoj 2022./2023.“ – izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa