Tjedan istarskih knjižnica

Dođite u knjižnicu na predavanje dr. Marija Viscovicha

0
Dr. Mario Viscovich
Dr. Mario Viscovich

Tjedan istarskih knjižnica manifestacija je koju je pokrenulo Društva bibliotekara Istre s ciljem stavljanja knjižnica u fokus čitatelja, članova i korisnika knjižnica, građana uopće, kroz programe koji se odvijaju u istarskim knjižnicama.

Četvrti po redu Tjedan istarskih knjižnica održat će se od 19. do 23. rujna. Ovogodišnja tema posvećena je znanosti, odnosno razlici između pseudoznanosti i znanosti, pod sloganom „Pravi rub znanosti“. 

Središnja aktivnost objedinjuju gostovanja znanstvenika u knjižnicama u Puli, Labinu, Pazinu, Poreču, Umagu, Novigradu, Buzetu i Bujama. Gradska knjižnica Labin i Društvo bibliotekara Istre pozivaju vas na predavanje „Toplinska energija za ciljeve održivog razvoja“ koje će održati prof. dr. Mario Viscovich 20. rujna u polivalentnoj dvorani Knjižnice s početkom u 18 sati.

Jedan od ciljeva zemalja članica UN-a je pristupačna i čista energija. Opću populaciju potrebno je educirati o korištenju energije u svakodnevnom životu: dostupnosti energije, očuvanju energije, uštedi energije, čistoj energiji, održivoj energiji i utjecaju energije na zdravlje i okoliš.

Ciljevi održivog razvoja univerzalni su poziv na akciju kako bi se okončalo siromaštvo, zaštitio planet i poboljšali životi i izgledi svih, posvuda. Danas je napredak postignut na mnogim mjestima, ali, općenito, djelovanje za postizanje ciljeva još ne napreduje potrebnom brzinom ili opsegom.

Prof. dr. Mario Viscovich, Ph. D. PE, rođen je 1949. u Labinu. Odrastao je u malom selu Viškovići. 1970. godine emigrira u Sjedinjene Američke Države. Diplomirao je strojarstvo i magistrirao inženjerstvo na Sveučilistu City College u New Yorku. Doktorirao je filozofiju inženjerstva okoliša na Sveučilištu Kennedy-Western. Posjeduje licence profesionalnog inženjera (PE) u nekoliko država. Dugi niz godina radio je u farmaceutskoj industriji i deset godina bio je voditelj odjela za strojarski odjel u Merck & Co. Godine 1988. otvorio je Apex Engineering, Inc., tvrtku za savjetovanje i projektiranje koja se bavi stambenim i komercijalnim inženjeringom, a specijalizirala se za farmaceutske poslove. Posljednjih deset godina mnogi njegovi projekti vezani su upravo za područje energetike. 

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa