sportska infrastruktura

Labin gradi, HNS stavlja podlogu. Zaokružena investicija od milijun eura!

0

Sportska infrastruktura Labina ove godine dobiva svoju „točku na i“. zaključak je ovo sastanka održanog 16. rujna na lokaciji gradilišta sportskog kompleksa na Vinežu na kojem su u tijeku građevinski radovi. Naime, Grad Labin izvodi investiciju kojom će uskoro niknuti novi sportski objekt, toliko željeno pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom za labinske sportaše.

Sastanak koji je održan na samom mjestu izvođenja radova prisustvovali su gradonačelnik Valter Glavičić sa suradnicima iz gradske uprave, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s voditeljicom infrastrukture Andreom Dokuš i Darkom Raićem Sudarom, predsjednikom Nogometnog saveza Istarske županije i članom Izvršnog odbora HNS-a, predstavnici Sportske zajednice Grada Labina i NK Rudar te izvođača i nadzora radova.

„Danas je veliki dan za labinski sport i zahvaljujem HNS-u na velikoj potpori i razumijevanju koju su pokazali za ovu našu investiciju. Grad Labin trenutno ulaže oko 4 milijuna kuna u građevinske radove koji će biti zgotovljeni do 30. studenog te će sve biti spremno za postavu umjetne podloge. Danas smo potpisali ugovor sa HNS-om te će oni financirati taj zahvat koji je sveukupno vrijedan oko 3 milijuna kuna te zajedno dolazimo do investicije od nekih 7,5 milijuna kuna, a ukoliko vremenske prilike budu to i dopuštale, travnjak će biti postavljen već do kraja godine. Još jednom, velike zahvale na potpori ovom projektu koji nakon mnogih ulaganja u sportsku infrastrukturu u Labinu, podiže naš grad visoko na ljestvici sredina koje imaju i pružaju ovakve uvjete svojim sportašima, rekreativcima i ono najvažnije, svojoj djeci.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić nakon sastanka

Svoje oduševljenje i značaj ove investicije za labinske sportaše nije krio tajnik Sportske zajednice Grada Labina, Siniša Verbanac koji je istaknuo kako se 2013. godine održao sastanak na temu sportske infrastrukture u Labinu te su činjenice bile porazne. Labin je bio sredina vjerojatno na samom začelju Istre po kvaliteti iste. Sada, nepunih 10 godina kasnije, slika je u potpunosti drukčija te su ulaganja u Sportski centar, boćarsku dvoranu, atletsku stazu, vanjska sportska igrališta i mnoge druge, a sad i u pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom učinili to da je Labin po kvaliteti sportske infrastrukture na samom vrhu i to se s ponosom može istaknut.

„Već nekoliko godina kao HNS provodimo jedan projekat po svim županijama sufinanciranja infrastrukture, a jedan od uvjeta je da lokalna zajednica poput Grad Labina pripremi teren odnosno odradi građevinske radove, a HNS financira drugu fazu, odnosno postavu, nabavu i montažu umjetne trave. Ovaj novi nogometni teren značajno će olakšat klubovima te podignut kvalitetu rada na jedan viši nivo.“ – zaključio je Darko Raić Sudar, predsjednik Nogometnog saveza Istarske županije te član Izvršnog odbora HNS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA