masimo višković

'Prije par godina mi je zbog ovakvih objava nastradala barka'

0
Masimo VIšković (foto: Novi list)
Masimo VIšković (foto: Novi list)

Iz Koromačna se Novom listu javio Masimo Višković, ribolovac kojeg već dugo prati ribolovna slava koja ga polako ali sigurno pretvara u živuću ribolovnu legendu. Naime, Masimo lovi ono što poželi, tajni nema, jer ništa od onoga što radi ne krije, piše riječki dnevnik. Ovoga su mu puta na meti bile kraljice. Eco što je Masimo Borisu Buliću iz Novog lista rekao o tome:

– Ma ovo mi baš i ne treba jer mi je prije par godina zbog ovakvih objava nastradala barka. Naime, postoje pojedinci koji smatraju da je ribolov disciplina o kojoj ne treba pričati ni otkrivati detalje. Naravno, ja se s tim ne slažem i vjerujem da svakog ribolovca u moru čeka baš njegova riba – priča Masimo.

– Dakle za ovakav ulov se ne smije spuštati sidro. Orada je jako osjetljiva ako je sidro blizu. I zavisnosti od pozicije i korenta špag će manje ili više vibrirati, ali će vibrirati uvijek što ribu plaši. Lovi se blizu pedoćera ili na otvorenom na rubu, gdje je kamen i pijesak. Normalno, tamo gdje lovimo vidimo šta ima blizu, mislim, na šta se hrani, pa na to i lovimo – nastavlja Masimo svoju priču.

– Ako lovimo na otvorenom tada je najbolje loviti na sardelu, a ako je blizu pedoćera onda na pedoća ili malog račića. U principu se na takvim pozicijama uvijek dobro lovi, ali treba malo kalkulirati sa pramom. Šta je riba više osjetljiva tada treba duža prama i manje olovo, rekao je Masimo za Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA