Predstavljen program

Pogledajte što sve donosi 'Labin: Božićna bajka 2022!'

3
Borjan Batagelj, Valter Glavičić i Astrid Glavičić
Borjan Batagelj, Valter Glavičić i Astrid Glavičić

Nova lokacija pozornice na Titovom trgu, svjetlosne instalacije na pročelju gradske palače i na Šetalištu San Marco, bor na glavi rive u Rapcu, žive jaslice na Gori Glušići i šećerna vata za djecu novosti su ovogodišnje blagdanske manifestacije 'Labin: Božićna bajka 2022'.

Program su na susretu s novinarima 6. prosinaca predstavili gradonačelnik Valter Glavičić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj i direktorica TZ Grada Labina Astrid Glavičić.

Iz Vineža i Katura na događanja će voziti besplatan autobus

Božićna bajka trajat će od 16. do 26. prosinca, odnosno pred nama je deset dana događanja budući da je sam Božić 'slobodan' s obzirom da je obiteljski blagdan. Program je orijentiran na koncerte kao središnja događanja i svi, napomenuo je Batagelj, počinju u 20.30 sati kako bi ih mogle pratiti i obitelji s djecom. Pozornica na Crću nalazit će se na mjestu taksi stajališta i punionica za električne automobile kako bi promet vozilima preko trga nesmetano tekao. Iz Vineža i Katura na događanja će voziti besplatan autobus.    

„Gotovo sve će se događati na Trgu u starom gadu i dvije glavne ulice u starogradskoj jezgri, Ulici 1. maja koja vodi prema muzeju i Ulici Giuseppine Martinuzzi. Krećemo  u petak, 16. prosinca, u 19.30 sati s Rockabilly – blues bandom 'The Sharks' iz Rijeke koji će nas ugrijati za koncert 'The Swingersa' predvođenog Robertom Marekovićem iz legendarnih Fantoma, koji su izvođači možda najpopularnije hrvatske božićne  'Sretan Božić svakome'“, rekao je Batagelj na početku izlaganja programa.

Podijela blagdanskih paketa djeci

Sljedeći dan, 17. prosinca, prilagođen je djeci: u jutarnjim sati podijelit će se blagdanski paketi učenicima 1. razreda i djeci koja ne pohađaju vrtić, nakon čega će za njih biti održana predstava. U večernjim satima koncert će održati Mia Dimšić, kojoj će kao predgrupa nastupiti Bum – Bam, hvaljeni udaraljkaški sastav labinske Umjetničke škole Matka Brajše Rašana.

Klapa Rišpet i labinski DJ-evi 

Osamnaesti dan prosinca naklonjen je tradicionalnoj publici: koncert će održati klapa Rišpet,  a prije njih će nastupiti Mješoviti pjevački zbor „Giuseppina Martinuzzi“ i Gradski orkestar Labin. Također, u organizaciji Udruge žena 'Mendula' održat će humanitarna novogodišnja lutrija. Sljedeća tri dana, od 19. do 21. prosinca, svirat će cover bendovi na maloj pozornici ispred ureda TZ-a.

„U četvrtak, 22. prosinca, dolazi nam Dogma iz Pule od koje očekujemo vedar štimung, a nakon toga će pozornicu zauzeti poznati labinski DJ-evi. Petak, 23. prosinca, dan je s najjačim programom: najprije nastupaju Predrag Ljuna – Pepe i 'Restless Sea', labinski pobjednici ovogodišnjeg 'Croatian Blues Challengea', a nakon njih Neno Belan i Fiumensi. Na badnju večer do ponoći će nas zabavljati cover bend Side Effects.

Žive jaslice na Gori Glušići

U ponedjeljak, 26. prosinca, na blagdan Sv. Stjepana, u podne će Goru Glušić biti zapaljen tradicionalni blagdanski 'kres' uz uprizorenje živih jaslica, a u 20 sati će u crkvi Sv. Stjepan u Starom gradu biti održan  glazbeno-vinski događaj “Sipping Sessions” u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Turističke zajednice“, rekao je Batagelj.

"Likovna umjetnica Alida Blašković Koroljević i ove će godine ukrasiti Stari grad i bit će to u sjetno - romantičnom ugođaju. Ukrase ćemo proširiti i Ulicom Giuseppine Martinuzzi. Novi ukrasi su bor kojega ćemo postaviti na glavi rive u Rapcu te svjetlosni paket - instalacija na fontani na San Marcu. U tijeku je natječaj za adventske kućice s ugostiteljskom ponudom, a sigurno je da ćemo imati kućicee s kuhanim vinom i fritulama, kraft pivom i šećernom vatom“, rekla je Astrid Glavičić.

Umjesto jenog velikog koncerta desetodnevna događanja

„Stari grad je prirodna, predivna božićna kulisa koju treba iskoristiti i zbog promocije Starog grada i zbog toga kako bi svi mogli osjećati ozračje Božića. Naša ideja premještanja božićnih svečanosti sa Zelenica u Stari grad ove je godine evoluirala u događanja u trajanju od deset dana. Odlučili smo da ne odemo na jedan veliki koncert, nego da događanja i božićno ozračje traje. Humanitarna lutrija ove je godine posvećena nabavci sredstava za kupnju mamografa. Ovo prilikom mogu reći da će s današnjim danom uplate premašiti milijun kuna. Za one koji se slabije kreću ili nemaju auto organizirali smo autobusni prijevoz s Vineža i Katura. Novost je i to što će gradska palača postati kulisa za svjetlosnu dekoraciju, koja će šesnaest dana trajati po sat vremena“, kazao je gradonačelnik Glavičić i pozvao sve građane da posjete manifestaciju 'Labin: Božićna bajka 2022'. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa