općina kršan

Do čak osamsto kuna potpore za božićne blagdane

1

Općinski načelnik Općine Kršan je 9. prosinca donio Odluku o odobravanju prigodne financijske potpore umirovljenicima, domaćicamai nezaposlenim osobama kao i osobama težeg materijalnog statusa, invalidima te osobama koje spadaju u skupinu socijalno ugroženih osoba. Ukupan iznos prigodne financijske potpore penje se do čak 800 kn po pojedinom korisniku.

Za umirovljenike s mirovinama do 2.500 kn, isplatit će se prigodna naknada u iznosu od 500 kn, dok će se za umirovljenike s mirovinom preko 2.500 kn, domaćice i nezaposlene osobe s navršenih 55 godina isplatiti prigodna naknada u iznosu od 200 kn.

Također, temeljem prijedloga Odbora za socijalna Općine Kršan, osobama težeg materijalnog statusa, invalidima i osobama koje spadaju u skupinu socijalno ugroženih osoba, ovisno o težini situacije, isplatit će se prigodne dodatne naknade u iznosima od 100 do 500 kn pojedinačno.

Pravo na navedenu prigodnu financijsku potporu ostvarit će gotovo 1000 korisnika, što znači da je ovom mjerom obuhvaćano preko 1/3 naših mještana, za što će se izdvojiti ukupan iznos od 280.000 kn.

Financijske pomoći bit će isplaćene na račune korisnika u razdoblju od ponedjeljka, 19. prosinca do četvrtka, 22. prosinca, prema evidenciji Odsjeka za financije, za sve koji su predali svoje podatke Općini Kršan ili se već nalaze u evidenciji Općine Kršan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa