Prvu otvara Marina Rajšić

Prijavite se na radionicu art&wine povodom Noći muzeja!

0
Marina Rajšić
Marina Rajšić

Turistička zajednica Grada Labina i Pučko otvoreno učilište Labin od 23. siječnja primaju prijave za sudjelovanje na prvoj radionici art&wine koncepta koja će se održati u petak, 27. siječnja u Gradskoj galeriji Labin, u povodu obilježavanja Noći muzeja u 18 sati.

Široko poznati koncept art & wine prilagođen je lokalnom kontekstu u kojeg su uključeni prvenstveno lokalni umjetnici i lokalni vinari, članovi Udruge Trs.  Maksimalan broj sudionika na radionici je 15 osoba. Sudjelovanje je besplatno, a zainteresirani se mogu prijaviti na tzg.labin@pu.ht.hr.

Ovo je prva u nizu od pet radionica koje su planirane tijekom godine. Sudjelovanje umjetnika odvijat će se po principu jedna radionica, jedan umjetnik. Organizatori će svake godine početkom godine raspisivati Poziv za sudjelovanje te zadržavaju pravo pozivanja umjetnika uz provedbu javnog poziva.

Prvu radionicu otvara labinska umjetnica mlađe generacije Marina Rajšić, dizajnerica vizualnih komunikacija. Diplomirala je Vizualne komunikacije i grafički dizajn na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2019. godine. U prosincu 2018. objavljuje umjetničku knjigu naziva "Umjetnost lijepog”, za koju je nagrađena Rektorovom nagradom Sveučilišta u Rijeci. Finalistica je Nagrade Radoslav Putar 2022., koja je dio međunarodne mreže YVAA – Young Visual Artists Awards i dobitnica 2. nagrade za mlade umjetnike „Ivan Kožarić“.

Na prvoj radionici sudionici će tehnikom tuša crtati predmete koji se nalaze u depou Narodnog muzeja. Stari predmeti su često zanimljivih tekstura i puni posebnih detalja i ornamenata, takvi predmeti idealni su za crtanje tušem i perom. Kada se nacrtani sloj osuši polaznici će upotpuniti radove laviranim tušem, slično akvarelu.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa