Pićanski vijećnici odlučivali o socijalnoj skrbi i priznanjima

0
Daniel Stanić, Martina Bilić i Dean Močinić (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Daniel Stanić, Martina Bilić i Dean Močinić (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Na sjednici Vijeća Pićna 31. siječnja odlučivalo se i o Odluci o socijalnoj skrbi koja zamjenjuje Socijalni program Općine Pićan donesen 2009. godine. Njime se utvrđuju prava iz socijalne skrbi koje osigurava Općina Pićan, propisana Zakonom o socijalnoj skrbi te prava iznad standarda propisanih Zakonom, uvjeti i način njihova ostvarivanja, korisnici socijalne skrbi i postupak za ostvarivanje tih prava. Odluka je usvojena jednoglasno, s 9 glasova „za“. Ovu, kao i druge odluke koje slijede, vijećnicima je obrazlagala pročelnica Martina Bilić.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Pićan za 2023. godinu, kojom je propisano da ukupni iznos sredstava za rad vijećnika u 2023. godini iznosi 2.390 EUR, odnosno 22,13 EUR po vijećniku mjesečno.

Stručno povjerenstvo Općine Pićan za vrednovanje prijavljenih programa i projekata iz područja kulture je stručno savjetodavno tijelo koje se osniva radi stručnog vrednovanja prijavljenih programa i projekata iz područja kulture od interesa za Općinu Pićan za koje se sredstva osiguravaju u proračunu Općine, a Odluku o osnivanju Stručnog povjerenstva vijeće je usvojilo jednoglasno, s 9 glasova „za“.

Odlukom su imenovani članovi Komisije za statut, poslovnik i zakonodavstvo, koja je radno tijelo Općinskog vijeća Općine Pićan, a koja prati provedbu Statuta, raspravlja o načelnim pitanjima usuglašavanja propisa sa Statutom, podnosi nacrt prijedloga odluke o raspisivanju referenduma, predlaže donošenje i promjenu Poslovnika, prati provedbu Poslovnika i obavlja i druge poslove određene Poslovnikom. Imenovani članovi su Dražana Težak kao predsjednica, te članovi Daniel Stanić, Stefan Šestan, Antun Bažon i Martina Bilić. Odluka o imenovanju usvojena je jednoglasno s 9 glasova „za“.

Odlukom o priznanjima Općine Pićan, koja je također usvojena jednoglasno s 9 glasova „za“, zamjenjuje se Odluka o priznanjima iz 2002. godine, a njome se vrši usklađivanje Odluke s odredbama Statuta, te se ažuriraju i dodaju pojedine odredbe radi pobližeg određenja. Javna priznanja Općine Pićan su Plaketa, Nagrada, Priznanje počasnog građanina i Zahvalnica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa