Maškarana balinjerada u Štrmcu

Kad prava jedrilica plovi na balinjerama! (video)

0
'Odbjegle nevjeste' - najljepši ženski karić
'Odbjegle nevjeste' - najljepši ženski karić

'Maškare spod kamina Štrmac' 5. veljače organizirale su Drugu maškaranu balinjeradu u Štrmcu. Niz padinu dugu 250 metara spuštalo se dvadesetak karića s pedesetak maškara. Došli su iz Čepića, Kožljaka, Koromačna i Labina, ali i iz Pule, Buja i Umaga.

Organizator je za najljepše male kariće proglasio one iz Buja i Umaga, a za najljepši veliki karić jedrilicu iz Kršana. Također, najljepšim ženskim karićem proglašene su 'Odbjegle nevjeste'.

Jedrilica iz Kršana bila je prava jedrilica na balinjerama kojoj je tijekom spusta radio i vanbrodski motor! Uz to, publika je vidjela i takva 'čuda' kao što su Čepljani maskirani u žabe koje se spuštaju u jezeru na balinjerama, svećenike i časne sestre u čamcu i 'smeće' koje se spušta u kanti za smeće.

Mještani su sami napravili kolače i prikupili vino, mineralnu vodu i sokove za publiku. Udruga žena 'Mendula' pridružila se palačinkama, a craft pivovara Labona, koja se nalazi u blizini staze, točila je besplatno pivo. Čepljonski i Kožljanski karić imao je tehničkih poteškoća, pa je garaža na zavoju staze neplanirano postala boks za hitne popravke.

Na kraju druženja, koje se odvijalo po hladnom i vjetrovitom vremenu, svi su se okrijepili maneštrom koju je donirao restoran Bukaleta iz Dubrove. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa