25 GODINA GLOBE PROGRAMA

Srednja škola poziva sve bivše globeovce na proslavu!

1
Labinska Globe ekipa iz 2011. godine (foto: Divna Knežević)
Labinska Globe ekipa iz 2011. godine (foto: Divna Knežević)

U Srednjoj školi Mate Blažine Labin obilježit će se 25 godina Globe programa. Labinska škola je dugi niz godina Međužupanijski centar za Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-Senjsku županija pa je svake godine domaćin međužupanijske smotre.

Ove godine smotra će se održati u ponedjeljak 3. travnja s početkom u 10 sati, u sklopu koje će se obilježiti 25. godina Globe programa.

Stoga iz Srednje škole pozivaju sve svoje globeovce, učenike i mentore, bivše i aktivne, da uveličaju ovo druženje

Popis učeničkih ekipa može se preuzeti OVDJE.

Iz škole mole da svi koji će se odazvati proslavi svoj dolazak najave najkasnije do 27. ožujka 2023. (ponedjeljak) na tel. 856 277

Godine 1998. labinska Srednja škola uključila se u GLOBE program tako što su tri učiteljice (Mira Hrvatin, Vesna Tupac-Prosen i Čeda Perko) završile početni tečaj za GLOBE učiteljice. Kasnije GLOBE učitelji postaju i Karmen Diminić Milevoj, Nedeljko Mandić, Olivera Tadić, Karla Golja Milevoj, Amneris Ružić Fornažar i ravnatelj škole Čedomir Ružić.

Od samog početka pristupanja GLOBE Programu, labinska grupa postupno uvodi mjerenja i motrenja na terenu: atmosfere, vode, tla i pokrova, ali se istovremeno odlučuje posvetiti posebnu pozornost korištenju podataka prikupljenih radom na učeničkim istraživanjima. Rezultate projekata koji se bave okolišem dijelimo sa lokalnom zajednicom kako bi se potaknula na razmišljanje o važnosti očuvanja okoliša.

Od 1998. do danas objavili su 30 studentskih istraživanja na Student Research Reports Globe programa, a od samog početka škola uspješno sudjeluje na Državnim Globe natjecanjima i Smotrama Globe škola Republike Hrvatske.

Mira Hrvatin je 27. siječnja ove godine na GLOBE STARS AND STEM STORIES  programa GLOBE objavila vrlo inspirativnu priču o 25 godina rada Srednje škole Mate Blažine Labin u tom međunarodnom programu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa