U finalu je za najbolju stambenu arhitekturu 2022.

Pogledajte kuću Vedrana Ćorluke i Franke Batelić

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Vila u vlasništvu Franke Batelić i Vedrana Ćorluke na Tuškancu u Zagrebu nominirana je za nagradu najbolje stambene arhitekture u 2022. godini, koju dodjeljuje Udruženje arhitekata Hrvatske (UHA). Točnije nominiran je rad arhitekata Zoran Zidarić, Tomislav Ćurković, ali u javnosti je poznato da je riječ o kući tog poznatog hrvatskog para, piše Dom i dizajn.

Za nagradu Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture njihova je obiteljska kuća nominirana u društvu s Kućom na Pećini, Samobor, autora Nikole Fabijanića, Obiteljskom kućom u Maksimiru, Zagreb, autora Jakova Matasa, Grgura Butigana, Rade Trbara, zgradom POS Vis, autora Jani Mardešić i stambenim blokom Park Kneževa, Zagreb, autora 3LHD. Sutra u četvrtak će biti poznato koji je rad dobitnik nagrade u toj i drugim kategorijama.

 

U opisu kuće (Vedrana Ćorluke i Franke Batelić) kao finalista nagrade stoji opis: "Na strmom terenu, uz usječenu i vijugavu ulicu elitne zagrebačke četvrti samostojećih obiteljskih kuća, arhitekti formiraju pauzu u strogom ritmu ulice povlačeći se s građevnog pravca susjednih zgrada u dubinu parcele. Svijetu razigranih, često narativnih oblika, materijala i krovova ulice suprotstavljaju naglašeno suzdržanu arhitekturu kuće. Ona je kvadar od opeke izdignut na platformu", više na Dom i dizajn.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA