Prvi dan Kvarnerske rivijere

Rudar poražen od Dinama, remi Venezie i Sturma

0

Na otvaranju 69. izdanja Kvarnerske Rivijere, kadeti Rudara su poraženi od Dinama, rezultatom 5:1. Vjerojatno se prijelomni trenutak utakmice desio u 20.minuti kod rezultata 1:1, kada golman Strinić brani kazneni udarac Movrića.

Treba reći da Rudari nisu razočarali, pružili su vrlo dobar otpor favoriziranom protivniku. Ulazak u utakmicu za Kovare bio je pomalo šokantan, jer je već u 2. minuti Dinamo poveo zgoditkom Miljaka. No, Kovare to nije poljuljalo pa su vrlo odlučno nastavili sa dogovorenim u svlačionici, prije utakmice, te vrlo brzo izjednačili. Dugu loptu od zadnje naše linije, Salihović prebacuje glavom, a u prazan prostor ulazi Stanić koji i iz trka posprema loptu pod prečku, za zasluženo slavlje Kovara.

Nedugo zatim, gore spomenuta minuta, kada stoper Dinama, danas bijelih, gubi loptu od Stanića koji kao brzi vlak prolazi golmana, vara drugog stopera koji u padu namjerno igra rukom. Starčević opravdano pokazuje na kazneni udarac kojeg, nažalost  golman Stanić brani.

Nakon kaznenog udarca, Labinjani preko Salihovića prijete udarcem sa 20-tak metara, a u 25. minuti Dinamo ponovno vodi. Sada je kazneni udarac na drugoj strani. Nakon nespretne reakcije naše vezne linije, siguran realizator je danas, trostruki strijelac, Sertić Mateo.

Rezultat se do kraja poluvremena nije mijenjao. Drugo poluvrijeme je Dinamo ušao odlučno da čim prije riješi utakmicu pa je tako najbolji igrač utakmice, Sertić sa dva pogotka u sedam minuta, riješio pitanje pobjednika. Peti zgoditak djelo je Ćutuka koji jedan centaršut posprema glavom pored nemoćnog golmana Kovara, Todorovića. Bez obzira na rezultat, naši dečki su se predstavili u vrlo dobrom izdanju, posebno u prvom poluvremenu, te još uvijek postoji šansa za prolazak dalje.

NK RUDAR – GNK DINAMO 1:5 (1:2)

Sudac: Danijel Starčević, pomoćni suci: Erik Vesel  i  Florian Belavić. Strijelci: 0:1 Miljak 2′, 1:1 Stanić 21′, 1:2 Sertić 25′ (11m), 1:3 Sertić 45′, 1:4 Sertić 47′, 1:5 Ćutuk 64′. Opomene: Movrić, Salihović (Rudar), Sopić (Dinamo). Crveni karton: Sušak (Dinamo)
NK RUDAR: Todorović, Mohorović T., Terlević, Banović, Dermit, Franković, Sanković, Musa, Movrić, Salihović,Stanić. Još su igrali: Ardalić, Đurović, Višković, Načinović, Alatić. Trener: Robi Čalović.
GNK DINAMO: Strinić, Sušak, Vujanić, Sopić, Pavić, Zahora, Kujundžić, Sertić, Miljak, Mikić, Regetaš. Još su igrali: Zebić, Ćutuk, Ladan, Baković, Parić. Trener: Andrej Mioković

Svečano otvaranje turnira

Između dvije utakmice održalo se svečano otvaranje turnira, a prisutnima su se obratili, predsjednik NK Rudar Sandi Dobrić, u ime HNK Rijeke sve prisutne pozdravio je Darko Raić Sudar, sportski direktor HNK Rijeke, a sam turnir otvorio je prigodnim riječima Valter Glavičić, gradonačelnik Labina.

U drugoj  utakmici dana, gledatelji su gledali dva vrlo čvrsta, agresivna  protivnika koji su tokom 80 minuta, držali vrlo visok  ritam utakmice. Venezia nekako bolja u prvom poluvremenu, a Sturm u drugom. Tako je bilo i sa zgoditcima. Talijani su poveli nakon odličnog udarca glavom Sencioca koji je kao „šilo“ ušao između stopera i bočnog igrača Austrijske momčadi, dok je Sturm izjednačio eurogolom Foroboska, udarcem iz daljine. Na kraju najrealniji rezultat koji obje momčadi ostavlja u igri za plasman u polufinale, ali daje i našim dečkima veće šanse za isto, a puno bi se moglo znati nakon rezultata današnjih utakmica 2. kola u kojima se sastaju: Rudar i Venezia (16:00 sati), te Dinamo i Sturm (18:00 sati).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa