Problemi sa stanarima na Vinežu

Prijetnja Bastijaniću: 'Jedan od njih dvojice raspitivao se tko sam ja'

0
Mladen Bastijanić (foto: Robi Selan)
Mladen Bastijanić (foto: Robi Selan)

Prije dva mjeseca labinski nezavisni vijećnik Mladen Bastijanić ukazao je na sjednici Gradskog vijeća Labina na velik problem koji pojedini stanari na Vinežu imaju s dvojicom muškaraca, korisnicima gradskih stanova, koji utjeruju strah u kosti susjedima i za koje se, kako je rekao, u javnost govori da se bave dilanjem, piše Zoran Angeleski za Istra24 s kojeg u nastavku prenosimo članak.

- Svi znaju koje su te dvije osobe. I policija i Grad Labin i Mjesni odbor Vinež, i nikom ništa. Jedna sporna osoba živi u jednoj zgradi, a druga u drugoj, a u kojima se nalaze rudarski stanovi izgrađeni 1924. godine, prije nepunih 100 godina. Ako im se susjedi požale na njihovu glasnu muziku, buku i viku koja traje i danju i noću, oni im prijete. Te osobe svojim ponašanjem i svojim djelovanjem utjeruju strah u kosti susjedima i stanarima. Stvaraju buku, prigovaraju i prijete. Suživot na Vinežu je za pojedine obitelji poput noćne more, kazao je početkom travnja Bastijanić, govoreći o problemu u području Vineža zvanog 'Nove kuće'.

Situacija se do danas, nažalost, nije promijenila, zbog čega je Bastijanić u petak posjetio policiju i razgovarao s načelnicom policijske postaje Labin Đeni Bučić. Njoj je prenio i prijetnju koju je neizravno, preko treće osobe, primio zbog svog javnog istupa.

- Jedan od njih dvojice raspitivao se tko sam ja, kazavši tom posredniku da će mi se krvi napiti. To nije bila direktna prijetnja meni, ali vjerujem osobi koja mi je to prenijela. S ovom sam prijetnjom upoznao načelnicu labinske policije. Ona mi je rekla da ja u svakom trenutku mogu podnijeti kaznenu prijavu. Zasad neću to učiniti jer mi nisu direktno zaprijetili, kaže Bastijanić za Istru24.

Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Labina on će, kao i prije dva mjeseca, ponovno pitati labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića što namjerava poduzeti u vezi ovog problema, tim više što sporni dvojac živi u gradskim stanovima, a jedan od njih navodno ne radi nigdje i prima socijalnu pomoć, napisao je Zoran Angeleski za Istra24.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa