Kvarnerska rivijera

Rudar izgubio od Venezie, Dinamo uvjerljiv protiv Sturma

0

Drugoga dana 69. izdanja Kvarnerske Rivijere, kadeti Rudara su poraženi od Venezie, rezultatom 2:1. Pred prepunom tribinom na Gradskom stadionu, Kovari su bili kompetitivni i po prikazanom, zaslužili bod.

Ulazak u utakmicu za Kovare bio je vrlo oprezan, koncentriran, sa jasnom taktičkom postavkom. Vidljivom namjerom prepuštanja posjeda lopte Talijanima i igranju na kontre i polukontre. U 20 minuti, nešto slično kao na jučerašnjoj utakmici, obrana Venezie gubi loptu na centru, brzo odigravanje Movrića prema Staniću koji kao brzi vlak prolazi drugog stopera i plasira loptu u donji lijevi kut golmana gostiju Berta za 1:0.

Nakon primljenog pogotka, Venezia jalovo pokušava izjednačiti, odnosno Kovari se junački brane, ali i prijete. Prekid je u tim trenucima bilo jedino riješenje gostiju i nažalost navedeno se i desilo u 33. minuti kada Portman, neometan na prvoj stativi, zabija glavom.

U drugom poluvremenu Talijani stišću obruč pred našim šesnaestercem, ali bez prave prilike, sve do 53 minute kada ponovno Portman nakon suradnje na malom prostoru, puca sa 13-14 metara i pogađa rašlje nemoćnog golmana Todorovića.

Kovari su nakon minusa od jednog gola, zamjenama pokušali promjeniti tijek igre, zaprijetili u nekoliko navrata, a najbolju šansu imao je Salihović koji je jednu „podvaljenu“ loptu sa sedam, osam metara dobro pucao, ali je gostujući golman spriječio izjednačenje. Sve u svemu, ponovno vrlo dobar nastup naših kadeta i vjerujemo da će u zadnjoj utakmici ovakvim pristupom i igrom, stići do bodova.

NK RUDAR – FC VENEZIA 1:2 (1:1)

Sudac: Danijel Starčević  Pomoćni suci: Erik Vesel  i  Florian Belavić. Strijelci: 1:0 Stanić 20′, 1:1 Portman 33′, 1:2 Portman 53′

NK RUDAR: Todorović, Mohorović T., Terlević, Banović, Dermit, Đurović, Sanković, Ardalić, Movrić, Salihović, Stanić. Još su igrali; Mohorović I., Faraguna, Višković, Načinović, Alatić. Trener: Robi Čalović

FC VENEZIA: Berto, Rioda, De Martin, Zorzetto, Kartao, Marella, Portman, Fiorin, Sencioc, Berardo, Piazza. Još su igrali: Vianello, Mutavcic, Torella, Vedovato, Kola. Trener: Andrea Turato

U drugoj  utakmici dana, Dinamovci su uvjerljivo pobjedili Sturm, rezultatom 3:0. Dinamo je u svim segmentima nogometne igre nadigrao nogometaše Sturma. Od prve su se minute  modri postavio autoritativno, agresivno uz veliki posjed lopte i da na golu  Sturma danas nije  bilo raspoloženog vratara, rezultat je mogao biti puno uvjerljiviji. Sutra se za prvo mjesto u skupini Labin u međusobnom srazu, bore Dinamo i Venezia (16:00 sati), a u drugoj utakmici, Rudar i Sturm (18:00  sati).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa