Pizzeria Roma nova je gastro lokacija u Starom Labinu!

0
Chantal Cassioli Bugarin i Salmir Mrkaljević
Chantal Cassioli Bugarin i Salmir Mrkaljević

Pizzeria Roma nova je gastro lokacija u Starom gradu, otvorena ovih dana na adresi Titov trg 8, u prostoru bivšeg kafića Spider.

Kad si u Rimu, jedi poput Rimljanina, a kad si u pizzeriji Roma uživaj u rimskim pizzama. Jer ono što ih izdvaja od ostalih su okusi rimskog podneblja, rodnog kraja Chantal Cassioli Bugarin koja je ovaj posao pokrenula zajedno sa Salmirom Mrkaljevićem, inače vlasnikom Pinete, već poznate pizzerije u gradu. 

Na meniju se nalazi 19 pažljivo osmišljenih pizza, a u prvim danima već su se istaknule pizze zanimljivih imena poput Bocca della verita, Testaccio, Ave Cezare, Nerone, Piramide, Er Cupolone te mnoga druga zanimljiva imena.

Među zanimljivima ističu pizzu Carbonara.

„Kako je carbonara jedno od jela tjestenine koje se jako poštuje u Rimu, i jedna naša pizza nosi naziv Carbonara. Po sastavu je najsličnija Margheriti, ali naša je napravljena od mozzarelle, jaja, pacorino sira, papra i slanine, doznajemo od Chantal iza koje je dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu.

Uz omamljujuće mirise poznatih talijanskih začina u svojoj ponudi imaju jela s roštilja i raznovrsne salate.

Tako se uz pizze na meniju nude lignje na žaru ili pržene, čevapčići u domaćoj lepinji, pohana piletina s pomfritom te hamburger Roma.

U ponudi su i svježe salate gdje uz grčku, miješanu, salatu od tune i salatu caprese iz ponude izdvajamo salatu Roma. Njezin sastav čine zelena salata, rukola, pomidorini, svježi krastavci, crveni kupus, kukuruz, piletina i sir grana padano.

U kreiranju menija sudjeluju i vlasnici restorana uz pomoć majstora kulinarstva koje čine mlada ekipa picajola Tomislav Tomljaković i Dragan Toplak te kuhar Benjamin Jurišić.

Terasa na otvorenom, na najpoznatijem gradskom trgu dovoljna je za probrane obožavatelje kreativnih i ukusnih jela koja vole i vegani. 

Radno vrijeme pizzerije Roma: radnim danom od 10-23 sata, petkom, subotom i praznikom od 10 – 24 sata.

Najnovije vijesti