Kvarnerska Rivijera

Rudar osvojio bod, Dinamo uvjerljivom pobjedom ušao u finale

0
NK Rudar - kadeti
NK Rudar - kadeti

Posljednji dan 69. izdanja Kvarnerske Rivijere – Skupina Labin protekao je u dominaciji Dinama i ono šta smo dva dana nekako nagovještavali, a to je ponovno vrlo dobar nastup kadeta Rudara, koji su ovog puta to potvrdili i rezultatom. Rudari su sa SK Sturm odigrali 2:2 u vrlo dobroj i zanimljivoj utakmici.

Krenulo se oprezno s obje strane. Treća utakmica u tri dana, vidljivo je ispraznila energetske kapacitete kod jedne i druge ekipe. Ponovno je Stanić bio strijelac za Kovare, na gotovo identičan način kao i u prva dva kola. Pobjegao je zadnjoj liniji obrane Sturma i plasirao loptu pored istrčalog golmana Weinera. Movrić je još u dva navrata mogao povisiti rezultat, ali je oba puta bio neprecizan.

U 33. minuti stiže izjednačenje. Nakon krive procjene domačeg golmana Todorovića, inače vrlo dobrog tokom cijelog turnira, zabija Brkić.

Drugo poluvrijeme slično prvome. Malo veći posjed lopte Austrijanaca koji u 55. minuti dolaze u vodstvo. Ulreich se namješta polulijevo, izostaje blok naših obrambenih igrača i lopta pogađa „malu mrežicu“ gola nemoćnog Todorovića. Kovari se nisu predali, pa su u par navrata preko Stanića i Salihovića zaprijetili udarcima izvan šesnaesterca. U jednom od naših naleta, Salihović se probija kroz dvojicu igrača, a jedan ga ruši. Slobodnjak s 18 metara, poludesno izvodi upravo Salihović, čiji udarac probija živi zid gostiju i završava u bližem kutu Weinera. Bio je to krajnji rezultat utakmice, na kraju i najrealniji. Svaka kadetima Rudara i stručnom stožeru na cijelom turniru, te veliko hvala publici koja je i danas u velikom broju došla bodriti Labinjane.

NK RUDAR – SK STURM 2:2 (1:1)

Sudac: Erik Vesel , Pomoćni suci: Danijel Starčević  i  Florian Belavić. Strijelci: 1:0 Stanić 18′, 1:1 Brkić 33′, 1:2 Ulreich 55′, 1:0 Salihović 72′

NK RUDAR: Todorović, Mohorović T., Terlević, Banović, Dermit, Đurović, Sanković, Golja, Movrić, Salihović, Stanić. Još su igrali; Faraguna, Mohorović I., Višković, Alatić, Mikuljan. Trener: Robi Čalović.
SK STURM: Weiner, Fazlihodžić, Kobald, Pirker, Traun, Ulreich, Nodl, Forobosko, Jauk, Emwenghare U.,Brkić. Još su igrali: Suka, Leutgeb, Emwenghare A., Sorg, Zetl. Trener: Gilbert Prilasnig

U prvoj  utakmici posljednjeg dana, Dinamovci su uvjerljivo pobjedili Veneziu, rezultatom 4:0. Dinamo je u utakmicu ušao dosta oprezno, prepustivši Talijanima posjed, dok Veneziani nisu uspjevali opasnije zaprijetiti u prvom poluvremenu. Dinamovi igrači u drugo poluvrijeme ulaze odlučnije, konkretnije i okomitije, te takvom igrom postižu četiri gola, a moglo je biti i uvjerljivija pobjeda da je, posebno Sertić bio raspoložen.

Sutra na Rujevici za prvo mjesto igraju; NK Osijek i GNK Dinamo (18:00 sati), a za treće mjesto NK Rijeka i FC Venezia (16:00 sati).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa