Akcija davanja krvi u Labinu

Zavirili smo u dvoranu prepunu darivatelja života (foto)

0
Na akciji darivanja krvi u Labinu
Na akciji darivanja krvi u Labinu

Red do kafića, krcata dvorana i prezaposleni djelatnici Crvenog križa Labina i riječkog Zavoda za transfuziologiju dočekali su nas 24. travnja u Sportskom centru Franko Mileta, gdje se održavala još jedna u nizu ovogodišnjih akcija darivanja krvi. 

Djelatnike riječkog Zavoda za transfuziologiju htjeli smo pitati kako su zadovoljni akcijama u Labinu i što misle o Labinjanima kao dobrovoljnim davateljima krvi, no nisu željeli davati izjave.

Ipak, Vjekoslav Kos, vlasnik turističke agencije u Rapcu, s kojim smo popričali dok je čekao red, kazao nam je da je njegov brat Vedran dao krv šezdesetak puta, te da se on odlučio s prijateljem odazvati akciji, kako bi mu se bar malo približio. 

Među darivateljicama bila je i Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu iz Koromačna, gdje je istoga dana ujutro također bila akcija. Na samom ulazu, ljubazne volonterke počastile su nas ukusnim 'mokrim' kolačem od crvenog voća, kojeg je pripremio njihov volonter Cvetko Lenderić. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa