Donosimo program

Narodni muzej Labin krajem travnja obilježava 64. rođendan!

0

Narodni muzej Labin 30. travnja 2024. godine obilježava 64. godišnjicu svojeg postojanja.

Labinski muzej kao samostalna općinska ustanova osnovan je na sjednici Narodnog odbora općine Labin davne 1960. godine. Poticaj za osnivanje Muzeja dali su troje tadašnjih profesora labinske gimnazije: Dragutin Heim, Mira Heim i Miljenko Fadljević. Prostor za smještaj Muzeja pronađen je u palači Battiala Lazzarini u starogradskoj jezgri Labina, gdje se Narodni muzej Labin nalazi i danas.

Nakon razdoblja djelovanja u sastavu poduzeća „Suvenir Istre“ te jednog desetljeća djelovanja kao samostalna ustanova, Narodni muzej Labin 1978. godine ulazi u sastav tadašnjeg Radničkog sveučilišta Labin, odnosno današnjeg Pučkog otvorenog učilišta Labin, u čijem sastavu djeluje do današnjih dana.

Povodom obilježavanja ove obljetnice Narodni muzej Labin poziva sve zainteresirane sugrađane i posjetitelje da u utorak 30. travnja posjete i razgledaju stalni muzejski postav u palači Battiala Lazzarini, uz nezaobilazan silazak u rudnik u podrumu palače, saznaju informacije o labinskom zaštitniku sv. Justu na izložbi „Kult sv. Justa – od simbolike do zaštitnika grada“ te prate tragove, riješe zagonetke i razotkriju skrivene tajne u muzeju, ali i testiraju svoje znanje o Labinskoj republici iz 1921. godine, putem interaktivne igrice naziva „Labinska republika: Rudarski ustanak“. Naravno, uz besplatan ulaz! Muzej je moguće posjetiti u vremenskom terminu od 8.00 do 16.00 sati, a svoj dolazak zbog već prethodno najavljenih grupa najavite na mail muzej@uciliste-labin.hr do 29. travnja do 16 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa