Vrtić u Vinežu sada postaje realnost

Do kraja mjeseca raspisuje se natječaj za izgradnju novog vrtića

2
Vrtić Vinež vizualizacija
Vrtić Vinež vizualizacija

Novi dječji vrtić u Vinežu sada postaje realnost, naime već do kraja ovog mjeseca biti će raspisana javna nabava za izvođača radova na izgradnji ovog kapitalnog projekta. Radi se novi objekt na predivnoj, mirnoj i sigurnoj, a opet lako dostupnoj lokaciji u naselju Vinež nedaleko društvenog doma 'Riko Milevoj' na gradskom zemljištu veličine čak 8500 metara kvadratnih.

Potreba za novim vrtićem je neupitna, a sve veći broj djece najbolji je mogući poticaj da našim najmlađima osiguramo najbolje moguće uvjete. Radi se o suvremenom objektu koji će imati četiri grupe, dvije jasličke i dvije vrtićke skupine ukupne neto površine 975,50 m2. Objekt je projektiran modularno, kako bi se u budućnosti mogao i dodatno nadograđivati sukladno potrebama, priopćeno je iz Grada Labina. 

„Povećan interes za smještajem u vrtiću pokazuje realnu potrebu za gradnjom ovakvog objekta. Potreba za još jednim vrtićkim objektom te značajno povećanje potrebe za dodatnim jasličkim skupinama pokazuju da što se tiče demografskih mjera i poticaja, očito nešto radimo kako treba. Nagrade koje je Labin dobio u području odgoja, obrazovanja i demografije samo su potvrda dobrih poteza kao i, što je ovim lijepim brojkama dokazivo, rezultata“,  komentirao je potrebu za novim vrtićkim kapacitetima gradonačelnik Valter Glavičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa