DRUGA HRL ZAPAD

Kovari se oprostili pobjedom

0
Rukometaši Rudar Adria Oila u posljednjoj utakmici pred svojom publikom
Rukometaši Rudar Adria Oila u posljednjoj utakmici pred svojom publikom

Rukometaši Rudar Adria Oila pobijedili su Mornar Dramalj-Crikvenicu 38:34 u susretu pretposljednjeg, 17. kola prvenstva Druge HRL Zapad. Bila je to oproštajna pobjeda pred domaćom publikom jer Rudar Adria Oil u posljednjem kolu gostuje u Poreču. Već tradicionalno desetkovani Kovari su ipak pružili dobru partiju u kojoj gostima koji su i izravni konkurenti za drugo mjesto na ljestvici, nisu pustili nikakve šanse za osvajanje bodova.

Prvih 15 minuta susreta vodila se izjednačena borba, igra gol za gol. U 18. minuti Rudar Adria Oil je prvi puta poveo dva gola razlike, nakon što je Alexandar Lazar realizirao sedmerac, a Andrej Smolica pogodio u idućem napadu, za 9:7. U 21. minuti kapetan Mario Ratkajec pogodio je za 12:9, bilo je to i prvih plus tri, za domaće koji su do kraja poluvremena uspjevali održavati stečenu prednost. Lazar je novim sedmercem u 26. minuti doveo svoju momčad do četiri gola prednosti, 17:13, a ponovio je to do kraja prvog dijela Ratkajec još dva puta, za 18:14 u 28. i 30. minuti za 19:15. No, Edis Azirović je bio uspješan s linije sedam metara za 19:16, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku domaći su nastavili u igrati u višoj brzini te je u 37. minuti nakon dva uzastopna gola Ratkajeca na semaforu zasjalo pret razlike, 24:19. Gosti nisu imali odgovor na raspoložene domaće igrače, a i više puta kada bi došli u pravu priliku od mreže ih je dijelio vratar Andrej Franković koji je do kraja utakmice nanizao vrijednih 11 obrana. Kada je u 41. minuti Lucian Derosi pogodio za šest razlike, 27:21, a tri minute kasnije i Ratkajec za sedam razlike, 29:22, utakmica je bila gotova. Nakon 38:30, dvije i pol minute prije kraja Kovari su malo pokvarili dojam nepotrebno se opustivši, što su gosti iskoristili te ublažili poraz.

Rudar Adria Oil – Mornar Dramalj-Crikvenica 38:34 (19:16)

Utakmica 17. kola Druge HRL Zapad. SC Franko Mileta. Gledatelja: 130. Suci: Krmek (Rijeka) i Prpić (Kostrena).

RUDAR ADRIA OIL: Vozila 1, Trajkovski 1, Lazar 8 (6), Tomičić, Muratović, Ratkajec 13, Franković, Smolica 6, Mišon 1, Dundara 4, Derosi 4.

MORNAR DRAMALJ-CRIKVENICA: Dragičević, Rak 1, Vuković 4, Zrinski, Azirović 7 (1), Marošević 9, Matejčić, Manestar, Troskot, Jurković 3, Huljina 2 (1), Božić 8.  

Sedmerci: Rudar Adria Oil 6 (6), Mornar Dramalj-Crikvenica 2 (5). Isključenja: Rudar Adria Oil 12 minuta, Mornar Dramalj-Crikvenica 10 minuta.

(Tekst i slika: Valentina Prokić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa